banner2
banner34

“Benim Gözümden Lefke” temalı fotoğraf yarışması düzenleniyor

LAÜ tüm fotoğraf severleri yarışmaya katılmaya davet ediyor

“Benim Gözümden Lefke” temalı fotoğraf yarışması düzenleniyor
banner45

 

 

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) tarafından bu yıl birincisi düzenlenen fotoğraf yarışmasının ilk teması “Benim Gözümden Lefke” olarak belirlendi.

banner37
   “Doğal güzelliklerinin yanı sıra Lefke, barındırdığı tarihi zenginlikleriyle çeşitli medeniyetlerin kültürel mirasına binlerce yıldır ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda Lefke farklı iklimlerde yetişen bitkilerin yan yana bulunabildiği dünyanın nadir mekanlarından biri olarak göze çarpmaktadır” diyen LAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Levent Duranlı,  Lefke ilçesinin sahip olduğu bu değerleri fotoğraflarla belgelemek ve ülkemiz fotoğraf sanatına katkı koymak adına değerli fotoğraf severleri bu ödüllü yarışmaya katılmaya davet ettiklerini ifade etti.

Yarışma “öğrenciler” ve “öğrenci olmayanlar” olmak izere iki ana bölüm ve her iki bölümde de “renkli” ve “siyah-beyaz” olmak üzere iki alt kategoride gerçekleştirilecektir. Yarışmaya katılmak isteyen kişiler, öncelikle bu bölümlerden kendisine uygun olan  bir tanesini seçmelidir. Katılmak istenen bölüm belirlendikten sonra kişiler,  “renkli” ve “siyah-beyaz” kategorilerinin  her ikisine birden  eser göndererek  yarışmaya katılabilirler.Temanın belirttiği gibi, yarışmaya gönderilecek eserler Lefke ilçesi sınırları dahilinde fotoğraflanmış olmalıdır. Önceki tarihlerde çekilmiş veya  sosyal medyada paylaşılmış bu tanıma uyan eserler, KKTC sınırları dahilinde  başka bir fotoğraf yarışmasına katılmamış veya sergi almamış olması koşulu ile bu yarışmaya katılabilir.

   Son başvuru tarihinin 15 Nisan 2019 olarak belirlendiği bu yarışmada ülkemizin değerli fotoğraf sanatçıları, ressam  ve akademisyenlerinin bulunduğu seçici kurul, gönderilen eserler arasından her bölüm ve kategoride ayrı ayrı olmak üzere ödül alacak toplam 12 derece belirleyecek. Fotoğraf Seçici Kurul (Jüri) Üyeleri; Feridun Işıman (Ressam), Mehmet Gökyiğit (Fotoğraf Sanatçısı), Salih Sevindik (Fotoğraf Sanatçısı), Atila Karaderi (Fotoğraf Sanatçısı, Öğretmen), Ediz Tuncel (Fotoğraf Sanatçısı, Akademisyen), Faruk Kalkan (LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı), Birsel Matara (LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi).

Dereceye giren eserlerin yanı sıra ön elemeyi geçen eserler de  ülkemizin çeşitli yerlerinde  sergilenerek halkımızın beğenisine sunulacaktır.

Ayrıntılı bilgi, katılım şartnamesi ve yarışma ile  gelecek duyurular LAÜ’nün resmi internet sayfasından “www.eul.edu.tr” olduğu gibi  “lefkeyarisma” adlı yarışmanın resmi instagram hesabından da takip edilebilir.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1