banner2
banner34

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Enerji Bakanı AB elektrik piyasasını yeniden projelendirmek gerektiğini vurguladı

“Kıbrıs Cumhuriyeti” Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı George Lakkotrypis, düşük karbon emisyon ekonomisinin sürdürülebilirliğini korumak için Avrupa Birliği (AB) elektrik piyasasını yeniden projelendirmek gerektiğine katıldığını bildirdi.

banner45
banner46

banner37
Kıbrıs Cumhuriyeti” Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı George Lakkotrypis, düşük karbon emisyon ekonomisinin sürdürülebilirliğini korumak için Avrupa Birliği (AB) elektrik piyasasını yeniden projelendirmek gerektiğine katıldığını bildirdi.

Kıbrıs Basın ve Enformasyon Dairesi’nden yayımlanan basın bildirisine göre, 19-20 Eylül tarihlerinde Estonya’nın başkenti Talin’de yapılan elektrik piyasasının geleceğiyle ilgili AB Eneri Bakanları Gayrı Resmi Konseyi ve Üst Düzey Toplantısına katılan Lakkotrypis, burada yaptığı konuşmada, hassas gruptaki tüketicilerin korunmasının öneminden ve küçük bir elektrik piyasası olan, enerji alanında yalnızlaştırılan Kıbrıs adası için özel tedbirlerin benimsenmesinden söz etti.

George Lakkotrypis, elektrik bağlantıları eksikliğine bağlı kriz durumunda Kıbrıs’ın dayanıksız olduğunu söyledi ve diğer AB üyesi ülkelerden uygun dayanışma tedbirlerinin benimsenmesini istedi.

AB Enerji Bakanları, AB elektrik piyasasının yeniden projelendirilmesini görüştü ve enerji sektörünün dijitalleşmesiyle ilgili bir kararı kabul etti.

Lakkotrypis, Talin’de Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Šefčovič ve Portekiz Enerji Başkan Yardımcısı Jorge Seguro ile de görüştü.

Lakkotrypis Šefčovič, Doğu Akdeniz’de enerji alanındaki son gelişmeleri aktardı ve kendisiyle AB piyasasına doğal gaz tedariki için doğal gaz altyapısıyla ilgili konuları görüştü.

Seguro ile görüşmesinde de Lakkotrypis, Kıbrıs ve Avrupa elektriği arasında bağlantı olmamasını, doğal gaz ağlarını görüştü. Lakkotrypis ve Seguro, bu konuyla ilgili karşılıklı öneriler sunulmasına karar verdiler.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1