banner2
banner34

Rotary motor mu geliyor?

Türkiye'de Wankel motor olarak da bilinen Rotary motor, otomobil tutkunları için ayrı bir yere sahip. Mazda cephesinden isee yeni nesil Rotary motorla ilgili açıklama geldi.

Rotary motor mu geliyor?
banner45

Uzun bir süredir dedikodularla devam eden Mazda’nın AR-Ge süreci nihayet geldiği noktayı göstereceği etkinliği açıkladı.

Otomobil dünyasında son dönemlerde inanılmaz bir ivmeyle gerçekleşmekte olan değişim sürecinde bazı markaları sürekli vitrinde görüyoruz. Bu hareketlilik içersinde uzun süredir sessiz kalan

Mazda, motor teknolojisi için kapalı kapıların ardında ciddi mesai harcıyor. Bu mesainin iki sebebi var. İlki; SkyActive teknolojisi içerisinde sunulması planlanan bujisiz motor teknolojisi. Diğeri ise; otomobil tutkunlarının özel ilgi alanlarından biri olan ve adeta yılan hikayesine dönen Rotary motor.

Mazda'dan rahatlatan açıklama

Mazda, 2015 yılında RX-Vision konseptinin gösterimini yaptı. Bu konsept, haliyle 'Yeni RX modeli ne zaman geliyor, Rotary motorun durumu nedir?' gibi soruları beraberinde getirdi. Her ne kadar bir dönem geliştirilmesinin durdurulduğu dedikodusu yayılsa da, Mazda’dan gelen kesin dilli bir yalanlama yürekle su serpti.

banner37
Tokyo'yu bekleyin!

Uzun bir bekleyişin ve dedikodularla dolu sürecin ardından Mazda nihayet açıklama yaptı. Marka, Rotary motoru getirdikleri son noktayı göstermek için yeni bir konseptle, Ekim ayında Tokyo Otomobil Fuarı'ndaki yerini almaya hazırlanıyor.

Üst düzey açıklama

Mazda’nın Avrupa’daki Ar-Ge Başkan Yardımcısı Matsuhiro Tanaka‘nın ''İhtimalleri yapmak için azami gayret gösteriyoruz'' açıklaması da Mazda bünyesinde işin ne kadar arzu edildiğinin bir göstergesi sayılabilir. Projenin sokaklara çıkışı için beklenen tarihse şimdilik 2020 olarak tahmin ediliyor.

Hibrit gelebilir

Öte yandan yeni nesil RX modeli veya adı her ne olursa olsun, Rotary motoruna sahip olarak sokaklara çıkacak otomobilde hibrit teknolojisinin de bulundurabileceğini akıllarda tutmakta fayda var. 

Kaynak: LOG

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 07:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1