banner2
banner34

O spermler hastaneye verildi!

KKTC’yi sarsan ‘sperm skandalı’na adı karışan UKCFA Tüp Bebek Merkezi, Kıbrıs Ada Haber’de yayınlanan ‘Kaçak sperm ithali’ haberi üzerine açıklamada bulundu.

O spermler hastaneye verildi!
banner45

Şermin Sarro

KKTC’yi sarsan ‘sperm skandalı’na adı karışan UKCFA Tüp Bebek Merkezi, Kıbrıs Ada Haber’de yayınlanan ‘Kaçak sperm ithali’ haberi üzerine açıklamada bulundu.

Mağusa Tıp Merkezi binasında hizmet veren Halil İbrahim Tekin’in sahibi olduğu UKCFA Tüp Bebek Merkezi, Kıbrıs Ada Haber’e yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’ndan ön izin alınmadan sperm ithali gerçekleştirildiğini doğruladı.

UKCFA Tüp Bebek Merkezi adına Kıbrıs Ada Haber’e bilgi veren Mağusa Tıp Merkezi’nden Kadın Doğum Uzmanı Serap Uluçay, İngiltere’deki The Leeds Teaching Hospital IVF Merkezi’nden yaklaşık 10 kiloluk (Taşıyıcı Azot Tankı denilen) özel taşıma tankı ile taraflarına gönderilen spermin İngiliz uyruklu bir hastanın talebi üzerine  gönderildiğini savundu.

İngiltere’deki merkezle yaşanan iletişim kopukluğundan dolayı spermin gönderildiğinin bilgileri dahilinde olmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’ndan ön izin alınmadığı açıklamasında bulunan Dr. Uluçay, 10 kiloluk özel taşıma tankı içerisinde sadece bir hastanın sperminin bulunduğunu savundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI OLAYI KAPATTI… SPERMLER MERKEZE TESLİM EDİLDİ!

Metehan Sınır Kapısı’nda kuryenin yakalanmasının ardından, olayın Sağlık Bakanlığı’nın bilgisine geldiğini kaydeden Uluçay, söz konusu İngiliz uyruklu hastanın raporlarının Bakanlığa sunulmasıyla 10 kiloluk özel taşıma tankında bulunan spermin merkezleri tarafından teslim alındığını açıkladı.

Kayıtsız, izin ve belgesiz olarak ülkeye sokulmaya çalışılan spermlerin, polisin bilgisine gelmesi üzerine olayı örtbas eden ve ilgili merkez tarafından teslim alınmasına izin veren Sağlık Bakanlığı konu ile suskun…

banner37
Kıbrıs Ada Haber’in bilgi almak için ulaştığı Bakanlık’tan, konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

“BİR İNGİLİZİN SPERMİ !!! İZİN PROSEDÜRÜNDE AKSAKLIKLAR YAŞANDI”

Hastane tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

"Biz UKCFA Tüp Bebek Ltd. Olarak Gazimağusa’da hizmet vermekteyiz.

1975 doğumlu, İngiliz uyruklu K.C isimli şahıs, 7 Kasım 2014 The Leeds Teachıng Hospıtal IVF Merkezinde cerrahi yöntemle sperm aldırarak uygun koşullarda saklanmasını sağlanmıştır. Aynı şahıs, bahsedilen spermlerini şirketimiz olan UKCFA Tüp Bebek Ltd’de kendisi ve eşi için yapılacak olan tüp bebek uygulamasında kullanılmak üzere KYNISI IVF Courier (kurye) şirketi aracılığıyla yaklaşık 10 kiloluk özel taşıma tankı ile tarafımıza ulaştırmak üzere İngiltere’den gönderilmiştir. Spermin beklenenden önce Kıbrıs’a gelmesi nedeniyle tamamen yasal olan bu işlem için gerekli izin prosedüründe aksaklıklar yaşanmıştır.

Konu 57/2014 sayılı İnsan, Hücre, Doku ve organ Nakli ile ilgili kurallar yasasına uygundur. Gerekli belgeler ilgili makamlara sunulup tamamen yasal olarak işlemler sonuçlandırılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine önemle sunarız.

Ob. Gyn. Dr Halil Ibrahim TEKIN

Ops Director"

Kaynak: Kıbrıs Ada Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1