banner2
banner34

AKEL:Türkiye’nin garantisine gerek yok

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, “merkezi hükümet altında, özel bir statüde Karpaz’ın iade edilmesi gerektiğini” savundu.

AKEL:Türkiye’nin garantisine gerek yok
banner45
banner46

Politis gazetesi, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, dün, Güney Kıbrıs’taki “Karpaz Koordinasyon Komitesi” heyetiyle bir araya geldiğini ve görüşmede bu konuyu ele aldığını yazdı.
Habere göre görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Kiprianu, bu yaklaşımın, Kıbrıs sorununun çözümü için birçok avantaja sahip olacağını ileri sürdü.
Kiprianu, sözlerinin devamında, bu şekilde 15-16 bin insanın evlerine ve mülklerine geri dönmesiyle çözüm bedelinin sınırlandırılacağını ayrıca mülkiyet konusunun çözümünün daha kolay hale geleceğini savundu.
Buna paralel olarak, bunun, kıyı şeridi sorununun göğüslenmesine büyük ölçüde katkı sağlayacağını zira Kıbrıs Rum tarafının, bunların (kıyı şeridinin) büyük bir çoğunluğunun Kıbrıs Türk kurucu varlığı tarafından kontrol edilmesini kabul etmediklerini belirtti.

banner37
Kiprianu, “Karpaz Koordinasyon Komitesi’”ne, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile istişarenin ardından, Kıbrıs Rum tarafının Karpaz konularına ilişkin tutumunu, gerek İstanbul gerekse New York ayrıca BM Genel Sekreteri’nin yardımcısı ile olan temaslarda dile getirdiklerini iletti.
Haravgi gazetesine göre Kiprianu açıklamaları çerçevesinde ayrıca AKEL’in, Türkiye olmaksızın, garantilere ilişkin kısa geçiş dönemi konusundaki tutumundan da bahsetti.
AKEL için dört özgürlük ve insan haklarına saygı duyulmasının, müzakere edilemez olduğunu ifade eden Kiprianu, AKEL’in, herhangi bir “Kıbrıslının”, insan haklarının ve özgürlüklerinin kısıtlanmasını kabul etmesinin söz konusu olmadığını belirtti.
Kiprianu, “AB üyesi bir ülkenin, garantör güçlere, gereksinimi olmadığını Türkiye’nin garantisine de gerek olmadığını” savundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1