banner2
banner34

Girne Çalışma Dairesi’nde tam gün grev

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS); hükümetin sorunlara yönelik hiç bir adım atmadığını ileri sürdüğü Girne Çalışma Dairesi’nde bugün eylem ve tam gün grev yapıyor.

 Girne Çalışma Dairesi’nde tam gün grev
banner45


Bugün  ayrıca saat 10.30’da Çalışma Dairesi önünde basın açıklaması yapılacak.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Ahmet Kaptan,  hükümete Çalışma Dairesi münhallerinin bir an önce ilan edilmesi çağrısında bulundu.

banner37
Kaptan, ülkenin en hızlı gelişen bölgesi olan Girne’de yaklaşık 14 bin tescilli işyeri bulunduğunu, bu işyerlerinin denetimlerini yapmakla görevli sadece iki müfettiş  olduğunu ifade etti.

Kaptan Çalışma Dairesi personel sayısının  çok yetersiz olduğunu ve bunların bir kısmının  geçici, Özelleştirme Yasası ve Özürlüler  Yasası kapsamında istihdam edildiğini, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atanan personel sayısının  yok denecek kadar az olduğunu belirtti.

Kaptan, “Girne Çalışma Dairesi ile ilgili tüm uyarı ve eylemlerimize rağmen hiçbir adım atmayan hükümet, çalışanlarımızla birlikte bu dairede grev yapma kararı almamıza neden olmuştur. Bu sebeple KTAMS olarak Girne Çalışma Dairesi’ nde yarın eylem ve tam gün grevde olacağız” dedi.

Kaptan, en önemli değerin insan hayatı olduğunu, UBP-DP hükümetinin; iş sağlığı ve güvenliğini sağlayacak denetimleri yapacak müfettiş istihdamlarını yapmayarak, Çalışma Dairesi’ni işlevsizleştirmekte olduğunu ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1