banner2
banner34

TRUMP'TAN 692 MİLYAR DOLARLIK SAVUNMA BÜTÇESİNE ONAY

ABD BAŞKANI TRUMP, ULUSAL SAVUNMA YETKİLENDİRME YASASI OLARAK ADLANDIRILAN PENTAGON BÜTÇESİNİ BEYAZ SARAY'DA DÜZENLENEN TÖRENLE İMZALADI

TRUMP'TAN 692 MİLYAR DOLARLIK SAVUNMA BÜTÇESİNE ONAY
banner45
ABD Başkanı Donald Trump, 692,1 milyar dolarlık 2018 mali yılı Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesini onayladı.

Trump, Temsilciler Meclisi ve Senato'dan geçen Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası olarak adlandırılan Pentagon bütçesini Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzaladı.

Törende, Başkan Yardımcısı Mike Pence, Savunma Bakanı JimMattis, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve yasanın ana sponsorlarından Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Texas Vekili Mac Thornberry hazır bulundu.
Yasa, 626,4 milyar dolar taban bütçe, 65,7 milyar doları ise Muhtemel Dış Operasyonlar Fonu olmak üzere 2018 mali yılı için Pentagon'a toplam 692,1 milyar dolar fon sağlıyor.

Yasa, askeri personel maaşlarında yüzde 2,4, asker sayısında da 20 bin civarında artış öngörüyor. Yasada, füze savunma ihtiyaçlarına yönelik harcamalar için 4,4 milyar dolar, nükleer silah faaliyetleri için 10,37 milyar dolar ayrıldı.

Afganistan'daki operasyonlara yönelik harcamalar ile uçak, gemi ve diğer ekipman alımında da ciddi bir artışa gidilmesi ön görülüyor.

banner37
TASARININ YASALAŞMA SÜRECİ

Senato ile Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitelerinin ayrı ayrı hazırlayıp daha sonra farklılıkları Konferans Komitesi olarak adlandırılan ortak bir komisyonda giderilen yasa tasarısı, kasım ayında Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda 70'e karşı 356 oyla, bu ayın başında ise Senato'da sesli oylamada oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Söz konusu bütçenin, bir önceki yılın taban bütçesinden 74 milyar dolar, Beyaz Saray'ın 2018 mali yılı için talep ettiği taban bütçeden ise 23 milyar dolar fazla olduğu belirtildi.

Ayrıca bu bütçenin, 2011'de yürürlüğe giren Bütçe Kontrol Yasası'nın koyduğu üst sınır savunma bütçesi rakamlarından da 77 milyar dolar fazla olduğu kaydedildi.

Bütçe Kontrol Yasası'ndan muaf tutulması için tasarıyla ilgili Temsilciler Meclisi ve Senatonun ayrıca bir yasa çıkarması gerektiği ifade ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1