banner2
banner34

Cep telefonunuzun pil ömrünü uzatmanın 6 yolu

Pilinize zarar vermeden telefonunuzun kullanım süresini uzatmak istiyorsanız, önerilerimize kulak verin!

Cep telefonunuzun pil ömrünü uzatmanın 6 yolu
banner45
banner46

Cep telefonunuzu bilgisayardan şarj etmeyin

Telefonu bilgisayardan USB kablosu ile şarj etmek uzun sürdüğü gibi cihaz için zararlı bir yöntem. USB kabloları normal kablolardan daha fazla gerilim yarattıklarından telefonun daha fazla ısınmasına neden oluyor. Bu ısınma ise telefonunuzun pil ömrünü olumsuz yönde etkiliyor.

Telefonunuzun pil ömrünü arttırmak istiyorsanız, yüksek voltajlarda şarj etmemeye dikkat edin. Araştırmalara göre yüksek voltajla şarj edilip 40 derecenin üzerinde ısınan pillerde yüzde 35’lik bir kapasite kaybı görülmekte.Telefonunuzu emin olmadığınız bir güç kaynağına takmadan önce çeviri-transformer kullanmanızı öneririz.

Ana ekranda kullandığınız duvar kağıdı ve temaları özenli seçin

Ekranda kullandığınız duvar kağıdı ve tema da pilin azalmasında etkilidir. AMOLED ekranı olan bir akıllı telefona sahipseniz, tercihinizi siyah ağırlıklı duvar kağıtlarından yana kullanmalısınız. Çünkü AMOLED teknolojisi, beyaz gibi açık renklerde daha çok güç harcarlar. LCD ve SLCD ekranlarda ise böyle bir durum söz konusu değil.

Android kullanıcısıysanız, animasyonlu duvar kağıtlarını kullanmamanızda fayda var. Animasyonlu duvar kağıdı,donanımı daha fazla kullandığından telefonun daha fazla güç harcamasına neden oluyor.

Telefonu bütün gece şarjda bırakmayın

Hemen hepimiz telefonu geceden şarja takıp sabaha kadar doldurmanın doğru bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu durum lityum piller için geçerli değil.

Lityum pilleri ne kadar uzun süre şarjda bırakırsanız o derece ters tepki veriyor. Araştırmalara göre cihazı yüzde 70-80 civarında şarj etmeniz ve gece şarjda bırakmamanız çok daha faydalı. Böylece şarjı çok daha uzun süre dayanabiliyor.

banner37
Kablosuz ağ bağlantısını sürekli açık tutmayın

Akıllı telefonlarda en çok kullandığımız birimler şüphesiz kablosuz ağlar. WiFi, Bluetooth, GPS ve 3G gün boyu sık sık açık konumda oluyor. Özellikle 3G ve GPS kısa zamanda şarjı azaltıyor. Tüm kablosuz bağlantılarının kapalı olması ile açık olması arasında yarım günlük bir pil ömrü farkı olduğunu söylemek mümkün.

Örneğin GPS’i genelde kapalı tutup sadece ihtiyaç duyduğunuz zaman açın. Android ve Symbian Belle’de kısa yolları bulunuyor böylece pratik bir şekilde açıp kapatabilirsiniz.
3G ve WiFi’yi de gerektiği zaman aktif hale getirin. Buna ilaveten Bluetooth’u da gereksiz yere açık tutmayın. O da çok çabuk şarj yiyor.

Pilin tamamen bitmesini beklemeyin

Telefonunuzu şarj etmek için pilin sıfırlanmasını beklemeyin. Araştırmalara göre sonuna kadar kullanılmış piller 300-500 defa şarj edilebilirken, yüzde 25 ile yüzde 50 arasındayken şarja takılan cihazlar 1000-2,500 defa şarj edilmekte. Bu nedenle cihazınızı yüzde 30-50 seviyelerindeyken rahatlıkla şarj edebilirsiniz. Bu uygulama pilinizin sağlığı açısından daha iyi olacaktır.

Ekran aydınlatmasını dengeli kullanın

Ekran aydınlatması da şarjın azalmasına yol açan bir etken. Ekran aydınlatmasını otomatik düzeyde tutmanızda fayda var. Ekran ışığını ne kadar aydınlık yaparsanız, şarj seviyeniz o ölçüde azalacaktır. Akıllı telefonların geniş ekranları gün ışığında net görünmeyebiliyor. Bunun için zaman zaman telefonun ışığını yüksek seviyeye getirebilirsiniz. Ancak akşamları ekran ışığını kısabilirsiniz. Akıllı telefonların ekran ışıkları en düşük seviyedeyken bile akşamları yeterli aydınlığı sağlıyor.

Eğer siz de akıllı telefonlarınızın şarjının kısa sürede bitmesinden yakınıyorsanız, bu küçük ve basit detaylara dikkat ederek kullanım sürenizi uzatabilirsiniz.

Telefonunuzun şarjını tamamen bitirmeden yüzde 25-30 sevilerinde şarja takıp yüzde 80’e kadar doldurmayı alışkanlık haline getirdiğiniz sürece cihazınızın bataryasının daha dayanıklı olacağını fark edeceksiniz.

Cihazınızın bataryasında veya şarj soketinde bir sorun varsa, bu durumda cep telefonunuzu yetkili bir servise götürmenizi öneririz. Pili şarj olmuyor veya şarj soketi kırık ise bir an önce servise götürüp bu sorunu çözmenizde fayda var. Kaliteli ve güvenilir bir akıllı telefon tamiri servisiolan Cepfix, pratik çözümleriyle size yardımcı olacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1