banner2
banner34

Salon bir anda buz kesti...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl sonunda gerçekleşen kapsamlı basın toplantısını düzenliyor. Çok sayıda televizyon tarafından canlı yayınlanan konferansa ise şimdiye kadar ilginç bir olay damga vurdu. Putin, elinde 'Bay bay Putin' yazan bir gazetecinin sorusunu almak istedi. Putin'e karşı bir mesaj içerdiği tahmin edilen bu pankartta ilk başta anlaşıldığının aksine 'Bay Bay Putin' yazısının, Tatarcada 'Baba Putin' olarak anlaşıldığı aktarıldı. Soruyu soran ve bunun 'Büyük baba Putin' anlamına geldiğini söyleyen gazeteci, hem Putin'in hem de salondakilerin gülümsemesine neden oldu.

Salon bir anda buz kesti...
banner45
banner46

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, Putin'in bu yılki büyük basın toplantısını izlemek için 1.600'den gazetecinin akreditasyon işlemlerini tamamladığı açıklandı. Basın toplantısını izleyen gazetecilerin sayısı her yıl artıyor. Basın toplantısının 'büyük' olarak nitelenmesinin sebeplerinden biri de, Putin'in kendisine yöneltilecek sorulara verdiği yanıtları bu kadar fazla sayıda gazetecinin takip ediyor olması.

banner37
Kremlin'den yapılan bir açıklamaya göre, bu yılki basın toplantısını, AFP haber ajansı, Bloomberg haber ajansı, CNN televizyonu, The Guardian gazetesi, Şinhua haber ajansı gibi büyük yabancı basın kuruluşlarının yanı sıra bir dizi yerel ajansın muhabirleri de izliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1