banner2
banner34

Halkın Partisi muhalefet değil, hükümet olmaya taliptir

Halkın Partisi (HP) milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında dün Lefke ve Gemikonağı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Halkın Partisi muhalefet değil, hükümet olmaya taliptir
banner45
banner46

HP’den yapılan açıklamaya göre, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda,  Halkın Partisi’nin muhalefet değil, hükümet olmaya talip olduğunu söyledi.

Özersay, “Bu seçimlere kazanmak ve hükümete gelerek seçim bildirgemizde verdiğimiz sözleri hayata geçirmek için giriyoruz. Bizim bu ülkeyi yönetme irademiz de, potansiyelimiz de, kapasitemiz de, kadrolarımız da mevcuttur” dedi.

Özersay, bazı siyasilerin servetlerinin  dudak uçuklattığını belirtti ve “Siz bir siyasi olarak, özellikle de bir Başbakan olarak servetinizin kaynağını, bu serveti nasıl elde ettiğinizi izah edemiyorsanız bu kabul edilebilir değildir” diye konuştu.

Bazı siyasilerin görevlere geldiklerinde yaptıkları mal beyanlarında acaba doğruyu söyleyip söylemediklerini soran Özersay, şöyle konuştu:

banner37
“İlk mal beyanlarında bugün bankalarda bulunan bu milyonlarca liralık servetlerinden de bahsetmişler miydi? Eğer beyan etmedilerse o halde mal beyanına dair yasayı ihlal ediyorlar, hukuksuzluk yapıyorlar demektir. Yok eğer bu serveti bu görevlere geldikten sonra elde ettilerse, o halde bir Bakan ya da bir milletvekili olarak, aldıkları maaş belliyken bu serveti nasıl yaptıklarını nasıl izah ederler?”.

Siyasilerin harcadıkları paranın kaynağını, servetlerinin kaynağını izah edemiyorlarsa bunun ortada bir yolsuzluk ya da kara para bulunduğu anlamına geldiğini dile getiren Özersay, “Dünyanın her yerinde siyasilerin izah edilemeyen serveti yolsuzluk belirtisidir, göstergesidir” dedi.

“Dokunulmazlıklar kalkacak”

“Bugün kaynağı belli olmayan servetlerini gizleyen siyasiler, bunu nereden bulduğunu izah edemeyen bakanlar dokunulmazlık zırhı arkasına saklanabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar” diyen Özersay, HP’nin dokunulmazlıkları kaldıracağını, bunu sadece kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandıracaklarını belirtti.

Özersay, üst düzey kamu görevlileri ile siyasilerin nerden buldun yasası altında servetlerinin kaynağını açıklamak zorunda olacakları yeni bir yapı oluşturacaklarını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2017, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1