banner2
banner34

Fırtına Karabük'te Dindi

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kardemir Karabükspor'la 1-1 berabere kaldı. Bordo-Mavililer, bu beraberlikle 6 maçlık galibiyet serisini de sonlandırmış oldu. Mücadelede golleri Karabükspor adına Yatabare(74'), Trabzonspor adına ise Burak Yılmaz(80') kaydetti.

Fırtına Karabük'te Dindi
banner45

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kardemir Karabükspor'la 1-1 berabere kaldı. 

Maçtan dakikalar şöyle:

Hakem Halil Umut Meler maçı başlatan düdüğünü çaldı. Ev sahibi Kardemir Karabükspor maça başlayan taraf odu.

6. dakikada sağ kanattan gelişen atakta uzun pasla topla buluşan İlhan Depe korner çizgisine yakın bölgeden topu ceza sahası içine çevirmek istedi ancak bu top yan ağlarda kaldı.

11. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen İlhan Depe ceza sahası içine ortasını yaptı ancak bu top savunma oyuncuları tarafından tehlikeli bölgeden uzaklaştırıldı.

17. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Burak Yılmaz kaleye şutunu çekti ancak bu top kaleci Çağlar Şahin Akbaba'in kontrolünde kaldı.

20. dakikada sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Luis Ibanez ceza sahası içine ortasını yaptı. Penaltı noktasının yaynında topu kontrol eden Mustapha Yatabare şık bir vuruş yaptı ancak bu top farklı şekilde dışarı çıktı.

26. dakikada orta alandan Okay Yokuşlu'nun attığı uzun pasla topla buluşan Burak Yılmaz sol kanattan ceza sahası içine girdi ve vuruşunu yaptı. Bu top savunmadaki Valerica Gaman'dan sekip kornere gitti.

33. dakikada orta sahada Okay Yokuşlu'dan kazandığı topla ilerleyen Olafur Skulason ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu çekti ancak bu top savunma oyuncularından geri döndü.

40. dakikada sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Joao Pereira penaltı noktasına ortasını yaptı. Bu topa hareketlenen Yusuf Yazıcı gelişine şutunu çekti ancak bu top savunma oyuncusundan geri döndü. Dönen topla altıpasın hemen sağ çaprazında topla buluşan Olcay Şahan vuruşunu yaptı ancak bu top tekrar savunma oyuncularına çarptı ve bu top tehlikeli bölgeden uzaklaştırıldı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

Santra atışı kullanılır kullanmaz topla buluşan Yusuf Yazıcı orta saha yayı içinden kaleye şutunu gönderdi ancak bu top üstten dışarı çıktı.

50. dakikada sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Abdülkadir Ömür ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direğe yakın bölgede topa hareketlenen Burak Yılmaz kafa vuruşunu yaptı ancak bu top taça doğru gitti ve kaleyi bulmadı.

52. dakikada Andre Poko'nun kısa pasıyla topla buluşan Ceyhun Gülselam penaltı noktasının hemen gerisinden kaleye şutunu çekti ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıktı.

58. dakikada orta alandan aldığı topla ceza sahası içine kadar topla ilerleyen Osman Çelik ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye şutunu çekti ancak bu top kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kaldı.

64. dakikada sağ kanattan kazanılan korner vuruşunda topun başına geçen Luis Ibanez ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direkte topa hareketlenen Mustapha Yatabare kafa vuruşunu yaptı ancak top yandan dışarı çıktı.

74. dakikada sağ kanattan kazanılan korner vuruşunda topun başına geçen Luis Ibanez ceza sahası içine ortasını yaptı. Bu topa hareketlenen Mustapha Yatabare boş pozisyonda altıpas içinde kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Kardemir Karabükspor, Mustapha Yatabare'nin golüyle 1-0 öne geçiyor.

80. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen  Burak Yılmaz rakibinden sıyrıldı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Golcü futbolcu topu filelerle buluşturdu ve skora bir kez daha denge geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor'un, 6 maçlık galibiyet serisi sona ermiş oldu.

banner37
YÜKSEK ORANLI KUPON YAPMAK İÇİN HEMEN TIKLA!
 11'LER

Karabükspor'un ilk 11'i: Çağlar, Osman, Barış, Gaman, Ibanez, Ceyhun, Poko, Skulason, İlhan, Serdar, Yatabare

Trabzonspor'un ilk 11'i: Onur, Pereira, Hubocan, Mustafa, Mas, Okay, Onazi, Yusuf, Abdülkadir, Olcay, Burak

Karabükspor-Trabzonspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda saat 14.00’te başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Detaylar ve maçın spikerli anlatımı fanatik.com.tr'de...

 

Son 5 haftayı kayıpsız geçen Trabzonspor, ligin ilk yarısını galibiyetle kapatarak zirve yarışında yara almak istemiyor. Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Bursaspor’u 1-0 yenerek art arda 5 maç kazanan bordo-mavililer, Kardemir Karabükspor’u da yenmesi halinde 2010-2011 sezonundaki 6 maçlık galibiyet serisi başarısını tekrarlayacak.

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde, 12. hafta sahasında Osmanlıspor’u 4-3, 13. haftada Demir Grup Sivasspor’u deplasmanda 2-1, 14. haftada Antalyaspor’u evinde 3-0, 15. haftada İstanbul’da Kasımpaşa’yı 3-0, geçen hafta da evinde Bursaspor’u 1-0 mağlup ederek art arda 5 maçtan galibiyetle ayrılan Trabzonspor, Kardemir Karabükspor maçını da kazanırsa, 2010-2011 sezonuyla birlikte son 14 sezonun en iyi galibiyet serisini elde etmiş olacak. Bordo-mavililer, 2003-2004 sezonunda 22. haftadan başlayan 11 haftalık galibiyet serisi başarısı göstermişti.

Karabük'te 11 değişiyor

Fırtına’nın teknik direktörü Rıza Çalımbay, Karabükspor karşılaşmasında sahaya süreceği 11’i belirledi. Kaleyi Onur Kıvrak’a emanet edecek olan başarılı çalıştırıcı, savunma dörtlüsünü
ise Joao Pereira, Jan Durica, Tomas Hubocan ve Emmanuel Mas ile oluşturacak. Orta sahada Okay ve Onazi’yi sahaya sürmenin hesaplarını yapan 54 yaşındaki teknik adam, sağda Yusuf Yazıcı’ya, solda ise Burak Yılmaz’a görev verecek.

Sosa geri dönüyor...​

Sakatlığını tamamen atlatan ve hafta içindeki idmanlarda etkili görüntüsü ile dikkat çeken Jose Sosa’yı da tekrardan ilk 11’e yazmaya hazırlanan deneyimli hoca, santrfor bölgesinde ise son haftaların formda ismi Dame N’Doye’a forma verecek. Fabian Castillo, Abdülkadir Ömür ve Hugo Rodallega gibi yıldız isimlerin ise maçın gidişatına göre ikinci yarıda forma giymesi bekleniyor.

‘Rehavete kapılmamalıyız’

Hafta içinde yapılan tüm idmanlarda oyuncularına Karabükspor’un güçlü ve zayıf yönlerini ezberleten Rıza Çalımbay da bu karşılaşmadan galibiyet dışında bir sonuç beklemiyor. Dün yapılan son idmanda oyuncuları ile kısa bir toplantı gerçekleştiren 54 yaşındaki teknik adam, “Rakibimiz son sırada ancak bu durum bizim üzerimizde rehavate sebep olmamalı. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında oldukça iyi bir futbol sergilediler. Sizden maç boyunca aynı ciddiyetle mücadele etmenizi ve 3 puanı kazanmanızı istiyorum” dedi.

Çalımbay’dan iki zorunlu değişiklik

Geçen hafta gördükleri sarı kartlarla cezalı konumuna düşen Uğur Demirok ile Juraj Kucka, Kardemir Karabükspor maçında görev alamayacak. İki futbolcusundan yararlanamayacak teknik direktör Çalımbay’ın, savunmada Uğur Demirok’un yokluğunda sakatlıktan dönerek takımla çalışmalara katılan Jan Durica’ya, orta alanda ise Kucka’nın yerine Ogenyi Onazi’ye forma vermesi bekleniyor.

7 oyuncu ceza sınırında

Trabzonspor’da maç öncesi 7 futbolcu sarı kart cezası sınırında yer alıyor. Mustafa Akbaş, Joao Pereira, Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan, Ogenyi Onazi, Matus Bero ve Burak Yılmaz, yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşerek, ikinci yarının ilk haftasındaki Atiker Konyaspor maçında görev yapamayacak.

Karabükspor’la 19. randevu

Fırtına ile Karabükspor, bugün oynayacakları maçla birlikte ligde 19’uncu kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 18 maçta Bordo-Mavililer, 10 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Mavi Ateşler ise 4 kez 3 puanın sahibi oldu. 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 32 gol atarken, kalesinde 19 gol gördü.

Hava programı değiştirdi

Dün saat 14.30’da özel uçak ile Kastamonu’ya gidip buradan da kara yoluyla Karabük’e geçmeyi planlayan Trabzonspor kafilesinin, hava şartları nedeniyle yolculuk programı değişti. Kastamonu’daki yoğun kar yağışı nedeniyle Trabzon Havalimanı’ndan Ankara’ya geçen Bordo-Mavili kafile, daha sonra kara yoluyla Karabük’e geçti.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1