banner2
banner34

Diana Sirokai, Gigi Hadid'i trolledi

Instagram'da yarım milyondan fazla takipçisi olan büyük beden model Diana Sirokai, 'ince kadın güzel kadındır' algısını değiştirmek istiyor.

Diana Sirokai, Gigi Hadid'i trolledi
banner45

Büyük beden model Diana Sirokai, Gigi Hadid'i trolledi

  1. Milliyet
  2. Mola
  3. Yaşam
  4. Büyük beden model Diana Sirokai, Gigi Hadid'i trolledi
Instagram'da yarım milyondan fazla takipçisi olan büyük beden model Diana Sirokai, 'ince kadın güzel kadındır' algısını değiştirmek istiyor.
Büyük beden model Diana Sirokai, Gigi Hadid'i trolledi

Güzel kadın deyince aklınıza ne geliyor? Uzun bacaklı, minik kalçalı, 34 beden, kemikli bir kadın mı; yoksa biraz daha etine dolgun, yuvarlak hatlı, yanağından makas alınabilecek dolgunlukta olan bir kadın mı? Tarih boyunca toplumların bu soruya verdiği cevap çok sık değişmiş. Örneğin Rönesans çağında yuvarlak hatlı kadınlar çekici bulunurken, günümüzde tam tersi, uzun bacaklı ve incecik kadınlar süslüyor podyumları. Marilyn Monroe ve Gigi Hadid arasındaki farka bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Neyse ki son birkaç yıldır 'zayıf kadın güzel kadındır' algısı yavaş yavaş kırılmaya başladı. Dergi kapaklarında gördüğümüz modeller artık eskisinden daha yuvarlak hatlı. Sıska kadınlar zamanla demode olacak gibi görünüyor... 

 

Büyük beden olduğu için dikkate almıyorlar  

 

 

Belli bir 'ölçü/şekil' trend olduğu için, bunun herkese çekici gelmesi gerekmiyor tabii... Şimdilerde, 21 yaşındaki Diana Sirokai bunu kanıtlamak için görevde.

Macaristan doğumlu Diana Sirokai'nin Instagram'da yarım milyondan fazla takipçisi var. Moda sektöründe büyük beden vücut ölçülerinden dolayı dalga geçiliyor, pek de kaale alınmıyor. Halbuki çok güzel bir kadın... Podyumlarda ve TV ekranlarında gördüğümüz diğer ünlüler kadar ince olmasa da, kesinlikle çok güzel!

 

Neden reklamlarda büyük beden modeller görmüyoruz? 

 

 

banner37
Nedense birçok kişi reklam kampanyalarında büyük beden modeller görmek istemiyor. Neyse ki Diana çıktı da, bu kişilerin bir kısmını ikna etmeyi başardı.

İnce olmanın şahane bir şey olduğu inancını yıkmak için genç kadın, Gigi'nin çıplak fotoğrafını trollemeye karar verdi. Sonuç bence muhteşem!

Fotoğrafın altına, "Bu pozu ben verseydim nasıl görüneceğimi merak ettim" yazdı.

Hayranlarından da birçok güzel dönüş aldı.

"Kesinlikle muhteşemsiniz," dedi bir takipçi. "İki kadını bir araya getiren böyle bir kampanya görmek isterim!"

Bir diğer takipçi, "Yaptığınız çalışmayı sevdim. Kendi bedenini sevmek konusunda farkındalık yarattığınız için tebrikler. Diğer çalışmalarınızı görmek için sabırsızlanıyorum" dedi.


Güzel olmak = İnce olmak demek değildir! 

 

 

Diana Sirokai geçen yılın başlarında da Kim Kardashian'ın resimlerinden birini trollemişti.

Ünlü modellerin tanıdık pozlarını trolleyen Diana Sirokai, daha geniş bir kitleye ulaşmayı ve onlara güzel olmanın ince olmak demek olmadığını göstermek istiyor. Fakat farklı vücut tiplerine sahip diğer kadınları da unutmuyor; tüm şekil ve boyutların 'güzel' olması gerektiğini söylüyor.

Cosmopolitan ile yaptığı röportajda "Gigi'nin güzelliğine hayran olabilirsin ama kendini de sevmelisin" demişti.

Diana Sirokai, vücuduyla barışık olmayı teşvik eden pek çok modelden sadece biri. Zaten bu konu artık her zamankinden daha önemli. Kilo ve görünüşlerinden ötürü o kadar çok genç insan, özellikle de hanımlar, sağlığıyla oynuyor ki! 38 beden olunca soluğu diyetisyende alanlar mı ararsınız, intihara kalkışanlar mı... Umarız Diana Sirokai gibi sağduyulu insanlar, güzelliğin herhangi bir 'şekil/boyut' istemediğini anlamamıza yardımcı olur. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1