banner2
banner34

Bebeğinizin daha zeki doğması için 8 gebelik tüyosu

Bebeğinizin daha zeki doğması için 8 gebelik tüyosu
banner45
banner46

Genetik faktörler kişilik ve zekada ana role sahip ama doğru yaşam tarzı ve bazı uygulamalar bu genlerin doğru programlanmasını sağlayabilir. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, zeka gelişiminde olumlu etki yaratabilecek 8 yöntem sıraladı.

Araştırmalar zeka konusunda genlerin yüzde 50 etkiye sahip olduğunu ancak geri kalan yüzdenin çevresel faktörlere bağlı olduğunu gösteriyor. Annenin beslenme ve yaşam tarzının bu konuda çok önemli bir noktada olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, bunların dışında zeka gelişimine katlı sağlayacak 8 yöntem sıraladı:

ANNE KARNINA HİKAYELER ANLATIN

Bebeğin dil gelişimi, rahim içinde ve hamileliğin son üç ayında başlar. Bebek bu dönemde sesleri duyar ve hafızasına alır. Bu nedenle bebeğinize düzenli hikayeler okuyun.

AKTİF OLUN

Egzersizin salgılattığı endorfini sevin. Egzersiz sırasında salgılanan hormonlar plasentadan geçer ve bebeğinizin de kendisini yaklaşık sekiz saat iyi hissetmesini sağlar. Ayrıca son araştırmalar egzersiz yapan gebelerin bebeklerinin beyinlerindeki nöron sayısının arttığını göstermiştir. Bu da öğrenme kapasitesini ileride olumlu etkileyecek bir durumdur.

BİRAZ DAHA FAZLA GÜNEŞ

hamile-1
 

Vitamin D için ihtiyacınız olan şey, 20 dakika güneşlenmek. Vitamin D genelde gebelerde en çok eksikliği görülen vitamindir. Güneş ışığı olmadan asla diyetle yeterli D vitamini alamazsınız.
Üstelik bu vitamin bebeğin güçlü kalbi ve kemikleri olması için şarttır. Hatta ciddi D vitamini eksikliği ve otizm bağlantısını gösteren pek çok araştırma vardır.

KARNINIZA MASAJ YAPIN

banner37
20. haftadan sonra karnınıza dokunma ya da çarpmaları bebeğiniz hisseder. Araştırmalar bebeğin annesinin ve babasının dokunuşlarını bile ayırt ettiğini gösteriyor. Bu nedenle zaman zaman badem yağıyla karnınıza masaj yapmalısınız.

ONUNLA KONUŞUN

Bebekler 16. haftadan itibaren işitmeye başlar. 27. haftadan itibaren de bunları beyinde kaydedebilir. Hatta tepki de verir. İki dilli ailelerde doğan bebeklerde, bebeğin iki dile tepki vermesi bunun en güzel kanıtıdır.

DİYETİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Eğer bebeğinizin gurme gibi bir damak tadı olsun istiyorsanız biraz maceracı olun. Bebeğin lezzet duygusu 12. haftadan sonra gelişmeye başlar. 25. hafta civarında günde iki litre amnios sıvısını absorbe eder ki sizin yediklerinizin yansıması bu sıvıda mutlaka vardır.

KARNINIZA MÜZİK DİNLETİN

muzik-hamile
 

Tüm bu maddeler içinde en önemlisi, bebeğinizin müzik kulağını geliştirmektir. Bebekler doğmadan önce müzik sevmeye başlar. Müzik bebeğin serotonin seviyesini artırır ve doğduktan sonra aynı müziği duyduğunda güzel hisleri tekrar yaşar.

BEBEĞİNİZE ŞARKILAR SÖYLEYİN

Ritmik şarkılar söyleyerek bebeğinizi akord edebilirsiniz. Kafiyeli çocuk şarkıları bunun için idealdir. Aynı şarkıları bebeğiniz doğduktan sonra duyunca, sakinleşecek ve keyiflenecektir.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1