banner2
banner34

YILDIRIM, BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU

Türkiye Başbakan Binali Yıldırım, ATAK helikopterinin düşmesine yönelik çalışmanın devam ettiğini ve helikopterin düşürüldüğüne yönelik delil veya belirtinin olmadığını söyledi.

YILDIRIM, BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
banner45
banner46

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Belarus ziyareti öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, Afrin operasyonu sırasında bir ATAK helikopterinin düşmesine yönelik soruyu yanıtladı.

'Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil veya belirtinin olmadığını' söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bütün ihtimalleri gözardı etmeden bir kaza kırım heyeti oluşturuldu Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde. Bu çalışma halihazırda devam ediyor, henüz tamamlanmış değil."

EGE'DEKİ GERİLİM İÇİN DİYALOG ÇAĞRISI
Ege Denizi'nde yaşanan gerilime de değinen Başbakan, "diyalog" vurgusu yaptı. "Ege Denizi Yunanistan'la aramızda bir dostluk denizi olmalıdır. Ege'deki sorunlar yeni değil. Her türlü sorunu diyalogla çözebiliriz" diyen Yıldırım şöyle devam etti:

"Sahada karşılıklı ithamlar var. İhlallerin olmaması için sadece Türkiye'nin dikkatli olması yetmez. Yunanistan da dikkatli olmalı. Hukuka uygun hareket edilmeli. Son günlerde Kardak kayalıklarıyla başlayan bu gerilimde bazı ihlaller olmuş ve buna karşılık verilmiştir. Bundan sonrasının daha sakin, karşılıklı anlayış içerisinde ve sürekli iletişim hattının açık olmasıyla, siyasi ve diplomatik alanda çözülmesi yönünde bir mutabakata vardık.

banner37
Sahadaki gerilimden dolayı NATO nezdinde bir görüşme yapılmasını teklif etti, biz de kabul ettik. Zannediyorum mayıs ayında bir NATO Genelkurmay Başkanları Toplantısı olacak. Bu çerçevede iki ülkenin Genelkurmay Başkanları da bir araya gelip sahadaki bu yaşanan sorunların daha da tırmanmaması için gerekli tedbirleri karşılıklı görüşmüş olacaktır. Görüşmek konuşmak her zaman daha faydalıdır."

İTTİFAK AÇIKLAMASI: İHTİLAF YOK
MHP ile ittifak çalışmalarına da değinen Yıldırım, "Bu konuda her iki partinin görevlendirilen heyeti çalışmalarını tamamladı. Parti liderleri tarafından son şekli verilecek ve böylece mutabakat metni kamuoyuyla paylaşılmış olacak" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, şöyle devam etti:
"Esas itibarıyla mutabakat konusunda bir ihtilaf söz konusu değildir. MHP, AK Parti adayına destek olacağını, Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığına destek vereceklerine yönelik açıklamasını da kamuoyu ile paylaşmıştır." 

ALMANYA'NIN TUTUMU UMUT VERİCİ
Gelen bir soru üzerine de Yıldırım, Almanya ile ilişkilere yönelik de şunları kaydetti:
"Almanya'da seçimlerin olması Türkiye'de referandumun olması nedeniyle gerilim tırmanmıştı. Ancak bu sürecin geride kaldığını düşünüyorum. Almanya'nın bölücü terör örgütüne karşı tutumu umut vericidir. Merkel'le bölgesel gelişmeleri kapsamlı görüşeceğim."

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1