banner2
banner34

Sabıkalılar tutuklu yargılanacak

Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda narkotik polisi kullanıcıdan satıcıya ulaştı

  Sabıkalılar tutuklu yargılanacak
banner45

Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda narkotik polisi kullanıcıdan satıcıya ulaştı. Tasarruflarında uyuşturucu madde bulunan Cemre Sağıroğlu ve Ahmet Yusuf Aydönmez ile onlara uyuşturucu sattığı tespit edilen Uğurcan Bük ve Turgut Şenol’un ardından meseleye bağlantısı görülen Abdurrahman Yayar, Feyzi Kaya ve Kamil Yıldırım ve dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldılar. Zanlı Özkan Dalın ise suçu Girne’de işlediğinden ötürü Girne Mahkemesi tarafından teminata bağlandı.

 

Polis bulguları aktardı

 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kağan Kurtbir olayla ilgili bulguları aktardı. Kurtbir, 7 Şubat’ta Narkotik ekibince alınan bir bilgide zanlı Cemre Sağıroğlu’nun bir pansiyonda olduğunu ve tasarrufunda uyuşturucu madde bulunduğu bilgisinin alındığını kaydetti. Polis, konu pansiyona gidildiğini ve öncelikle pansiyon girişinde şüpheli görülen zanlı Ahmet Yusuf Aydönmez’in polisi görmesi üzerine elinde bulunan ve içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan tütünle karışık sarma sigarayı attığı esnada tutuklandığını belirtti. Polis memuru Kağan Kurtbir, zanlı Aydönmez’in verdiği ifadede konu maddeyi 6 Şubat’ta zanlı Cemre Sağıroğlu’yla birlikte ortaklaşa 80 TL karşılığında Uğurcan Bük’den alıp içtikleri itirafında bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı Uğurcan Bük’ün kaldığı ikametgâhta 21.40 ile 22.20 saatleri arasında yapılan aramada iki ayrı şeffaf poşete sarılı yaklaşık 40 gram sentetik cannabionid türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunduğuna vurgu yaptı. Polis, zanlı Uğurcan Bük’ün evinde ayrıca metal öğütücü ve hassas terazi de bulunduğuna dikkat çekti. Polis memuru Kağan Kurtbir, zanlı Bük’ün verdiği ifadede ise konu maddeyi Turgut Şenol’dan aldığını itiraf etmesiyle zanlı Turgut Şenol’un da mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti. Kurtbir, Şenol’un evinde yapılan aramada ise yatak odasındaki yastığın altında iki gram sentetik cannabionid türü olduğuna inanılan uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını anlattı. 

banner37
 

Aldığı tespit edildi

Polis memuru Kağan Kurtbir mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada zanlı Abdurrahman Yayar’ın, 6 Şubat’ta Cemre Sağıroğlu’ndan 100 TL karşılığında bir miktar uyuşturucu madde aldığının tespit edildiğini kaydetti. Kurtbir, yapılan sorguda 7 Şubat’ta Uğurcan Bük’ün huzurda bulunan zanlılar Feyzi Kaya ve Kamil Yıldırım’a içinde uyuşturucu madde olan birer sigara verdiğinin de belirlendiğini ve tutuklandıklarını mahkemeye aktardı. Polis memuru Kaan Kurtbir, ayrıca zanlı Uğurcan Bük’ün aynı gün Girne’de bulunduğu sırada 100 TL karşılığında Özkan Dalın’a bir gram uyuşturucu madde verdiğinin de belirlendiğini söyledi. Kurtbir, yine aynı gün Feyzi Kaya’nın ikametgâhında Turgut Şenol, Uğurcan Bük, Kamil Yıldırım’ın birlikte içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan üç dört sigara sarıp içtiklerini itiraf ettiklerini kaydetti. Kurtbir, tutuklanan Feyzi Kaya’nın tasarrufunda yarım gram uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Kağan Kurtbir aktarmış olduğu tüm olgular ışığında meselenin tahkikatının tamamlandığını, zanlı Uğurcan Bük dışındaki tüm zanlıların gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Polis, zanlılar aleyhine uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf suçlarından dava getirildiğini ve ilerde yargılanmalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlamasını talep etti. 

 

Hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiler

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlılar Ahmet Yusuf Aydönmez, Abrurrahman Yayar ve Feyzi Kaya’nın tasarruflarında bulunan miktarın az olması ve sabıkaları bulunmamasını dikkate alarak yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, KKTC vatandaşı birer kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Kıdemli Yargıç Reynar, zanlılar Cemre Sağıroğlu, Uğurcan Bük, Turgut Şenol ve Kamil Yıldırım’ın ise sabıkalarına ek olarak askı da davaları olmasını da dikkate alarak 10 günü geçmemek kaydıyla cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1