banner2
banner34

Sürekli aç hissetmenin 6 nedeni

Sürekli aç hissetmek gün içinde sürekli yemek yeme isteği, sindirim sistemi bozuklukları, hareketsizlik, duygusal boşluk gibi problemlerin ve daha fazlasının sonucunda ortaya çıkıyor olabilir. Bu yüzden sürekli yeme isteği ve aç hissetmek normal bir durum değildir. İşte sürekli aç olmanın 6 nedeni...

Sürekli aç hissetmenin 6 nedeni
banner45

 

Sürekli büyük porsiyonlar tüketmek

Sürekli büyük boy menüler ve büyük porsiyonlar tüketmek bir süre sonra porsiyonların yetersiz kalması demektir. Hürriyet'in haberine göre; bu yüzden porsiyonlarınızı minimum seviyelerde tutun. Eğer menü alıyorsanız en küçüğünden alın. Eğer porsiyonunuz veya menünüz büyükse yanınızdaki kişiyle paylaşmaya özen gösterin

Az gün ışığı almak

Gün ışığının eksikliği bizi birçok açıdan etkilediği gibi bu açıdan da etkiliyor. Az ışığa maruz kalan bünyede metabolizma, bir süre sonra bozulmaya başlıyor ve sürekli olarak yağlı ve tatlı yiyecekler istiyor. Bunun sebebi ise gün ışığı yokluğunun neden olduğu mutsuzluğu gidermeye çalışmak. Yani endorfin salgılatmak. Bu yüzden gün içerisinde mümkün olduğunca gün ışığı almaya özen gösterin.

Aşırı şeker tüketimi

banner37
Şekerin birçok zararı olduğu gibi, bir başka zararı da açlık hissi. Şekerli yiyecek ve içecekler tükettiğinizde kan şekeri düzeyiniz yükselir. Bu da insülin hormonunun salgılanmasına neden olur. Bunun doğrultusunda şeker seviyesi normalin altına düşerek açlık hissi yaşamanıza neden olur. Safranın sıvıyı tüketmesi bağırsağın dolmasını sağlayarak uzun süreli tokluk hissi yaşatır. Bu yüzden gerekli safrayı temin etmek için meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin.

Lifli besinleri az tüketmek

Eğer lifli besinler tüketmiyorsanız kendinizi sürekli olarak aç hissedebilirsiniz. Lifli besinlerin tüketilmesi durumunda safra midedeki sıvıyı emecektir.

Kullanılan bazı ilaçlar

Kullanılan bazı ilaçlar da aç hissetmenize neden oluyor olabilir. Migren ilaçları, alerji ilaçları veya sakinleştiriciler histamin reseptörlerini deva dışı bırakabilir; bu da aç hissetmenize neden olabilir. Eğer böyle bir durum olduğundan şüpheleniyorsanız, mutlaka doktorunuza danışın ve doktorunuzdan tedavi edici bu uygulamanın alternatifini öğrenin.

CNN TÜRK

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1