banner2
banner34

Broadcom’dan Qualcomm’a 130 milyar dolar!

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden olan Broadcom’un, bir başka büyük üretici Qualcomm`u satın almak istediği yönündeki iddialar gerçek oldu ve satın alım teklifi resmen yapıldı.

Broadcom’dan Qualcomm’a 130 milyar dolar!
banner45

Broadcom bugün yaptığı açıklamada Qualcomm’u satın almak için şirkete 130 milyar dolar teklif ettiğini duyurdu. Anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda bu teknoloji dünyasında tarihin en büyük satın alımı olacak.

Telif kapsamında hissedarlara hisse başına 70 dolar ödenecek. Bu teklif iddiaların ilk kez ortaya atıldığı 2 Kasım’da işlem gören Qualcomm’un o zamanki hisse değerinden yüzde 28 daha fazla.

NXP İLE İLGİLİ DURUM DA NETLEŞTİ

banner37
Hollandalı yarı iletken ve çip üreticisi NXP'nin satın alınması için Qualcomm'un sunduğu 38 milyar dolarlık teklifin akıbetinin de ne olacağı merak konusuydu. Açıklamada bu durum da netliğe kavuşuyor. Yapılan açıklamada Qualcomm’un daha önce NXP’ye yaptığı teklif olumlu sonuçlansın veya sonuçlanmasın Broadcom’un teklifinin geçerli olacağı da vurgulandı.

Qualcomm; Apple, Samsung ve LG gibi birçok markaya çip üretiyor.

QUALCOMM, BROADCOM'UN TEKLİFİNİ REDDEDEBİLİR

Öte yandan Financial Times'ın haberine göre çip üreticisi Qualcomm, Broadcom'un yaptığı 130 milyar dolarlık satın alma teklifini reddedebilir.

Kaynaklar Qualcomm'un, Broadcom'un teklifinin çok düşük olduğunu düşünüyor ve regülatörlerin onay vermemesi riskini de dikkate alarak teklifi geri çevirecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1