banner2
banner34

Çok önemli gelişme... Irak'a sınırötesi operasyon sinyali...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Afrin harekatı mayıs ayına kadar biter. Irak'ta da PKK'ya sınır ötesi operasyon olacak, Irak yönetimi ile birlikte yapacağız. Afrin harekatı bitmese de iki operasyonu aynı anda yürütecek kapasitemiz var” dedi.

Çok önemli gelişme... Irak'a sınırötesi operasyon sinyali...
banner45

Çavuşoğlu, Suriye sınırındaki terör gruplarına yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'nın Mayıs ayı itibariyle sona erebileceğini söyledi. 

banner37
IRAK HÜKÜMETİYLE BİRLİKTE PKK'YA OPERASYON

Viyana'da bulunan Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ise "Bakan, Irak'ta da operasyon olacağını söyledi. Seçimlerden sonra sınır ötesi operasyon. Ve bu Bağdat merkezi hükümetiyle yapılacak. O dağlardan PKK temizlenecek. Zira PKK terör örgütünün Kerkük'ün içine kadar girdikleri devlet değerlendiriyor. Ve Irak devletiyle beraber yapılması konusunda, İbadi yönetmiyle... Ama Türkiye'nin tahminleri İbadi yönetiminin devam edeceği yönünde. Irak da ülkesini tüm teröristlerden temizlemek istiyor. Bu IKBY için de tehdit oluşturuyor. Mayıs ayında hem Suriye ve Irak'ta operasyon yapabilecek askeri kapasitede olduğunu hatırlatalım. Fakat bu değerlendirme, Irak seçimlerinin tarihi ve zamanlaması da düşünülecek olursa, Türkiye'nin zeytin dalı operasyonunun Mayıs ayına kadar bitirebileceğine dair bir değerlendirme." ifadesini kullandı. 

Ayrıntılar birazdan....

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1