banner2
banner34

Hani KKTC'de FETÖ yoktu!

Lefke’de Yükseköğrenim gören bir gencin ifadeleri, FETÖ örgütlenmesinin KKTC’de hala varlığını sürdürdüğünü ortaya koyuyor. Sözkonusu genç, hafta sonları Türkiye’den gelen “Özel” şahıslar tarafından öğrencilere zorla ve tehditle konferans verildiğini ve bu konferanslarda Türkiye devletinin kötülendiğini belirtti

 Hani KKTC'de FETÖ yoktu!
banner45
banner46

Lefke’de Yükseköğrenim gören bir gencin ifadeleri, FETO örgütünün KKTC’de hala faaliyetlerini açık açık sürdürdüğünün en somut kanıtı

Lefke’de “Özel” bir yurda yerleştirilen öğrenci, pazar günleri kendilerini bir yerde toplayarak “Konferans” adı altında Türkiye’den gelen bazı şahıslar tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kötülendiğini belirtti

Söz konusu öğrenci, yurtta kalan arkadaşlarına sözleşme yaparak sosyal yaşamlarını engellemeye çalışan bu şahısların, “dernek” adı altında yürüttükleri faaliyetlerinde, FETÖ’nün KKTC’deki varlığını yaşatmaya çalıştığını belirtti

“Bunların dernek diye bir yerleri var. Pazar günleri Türkiye’den buraya adam getirip bize devleti kötülüyorlar. Konferans dedikleri bu toplantılara gitmemeye başladım. O zaman hepsi bana karşı cephe almaya başladı. Bana, seni yurttan atacağız dediler. Ailemi aradılar. Oğlunuz kızlarla geziyor, onu yapıyor, şunu yapıyor, yurttan atacağız dediler”

“Kaldığınız yerde dahi sigara içmek yasaktır, odalarda, salonda sigara içemezsiniz diyorlar. Sonra bizimle sözleşme yaptılar. Bu sözleşmede, dışarıda karşı cinsten biriyle görüşemezsiniz,  içkili mekanlarda yiyip içemezsiniz şeklinde maddeler var”

Bu arada, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin, ülkeye yatırım ve artı değer sağlamak amacıyla var gücüyle çalışan işadamlarına yönelik engel koyduğu bu ortamda, KKTC’de adeta elini kolunu sallayarak Türkiye’ye yönelik karalama politikası yürüten FETÖ’cülere karşı ise göz yumuluyor

banner37
 

 

Lefke’de Yükseköğrenim gören bir gencin ifadeleri, FETÖ örgütlenmesinin KKTC’de hala varlığını sürdürdüğünü ortaya koyuyor. Söz konusu genç, hafta sonları Türkiye’den gelen “özel” şahıslar tarafından öğrencilere zorla ve tehdit yoluyla konferans verildiği ve bu konferanslarda Türkiye devletinin kötülendiğini belirtti.
Söz konusu bir öğrenciye ait ses kaydında,  “dernek üyesi” adı altında ülkeye okumak için gelen ve  “Derneğe” ait olduğu belirtilen yurtta kalan öğrencilerin, pazar günleri konferans adı altında bir yerde toplatıldığını ve bu öğrencilere konferans adı altında yapılan konuşmalarda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kötülendiği, “Sizi yurttan atarız” tehdidi ile de sosyal yaşamlarının engellenmeye çalışıldığı belirtiliyor.

“Yurttan atmakla
tehdit ediyorlar”

Söz konusu öğrenci, ses kaydında yaşadıklarını şu kelimelerle anlatıyor:
 “En küçük hatanızda sizi yurttan atarız dediler. Kaldığınız yerde dahi sigara içmek yasaktır, odalarda, salonda diyorlardı. Sonra bizimle sözleşme yaptılar. Dışarıda karşı cinsten biriyle görüşemezsiniz,  içkili mekanlarda yiyip içemezsiniz dediler.

“Bunların dernek diye bir yerleri var. Devleti kötülüyorlar”
“Pazar günleri Türkiye’den buraya adam getirip bize devleti kötülüyorlar. AK Parti’nin İsrail ile anlaşmasına, AK Parti İsrail’e boyun eğdi diyorlardı. Bankalardaki faiz oranları dahil vergi sistemiyle ilgili konuşuyorlar. Ben pazar günleri bu yapılan konferansa gitmemeye başladım. O zaman hepsi bana karşı cephe almaya başladı.”

“Konferansa zorla
götürüldüm”

“Ailemi aradılar. Oğlunuz kızlarla geziyor, onu yapıyor, şunu yapıyor, yurttan atacağız dediler. Bana da seni yurttan atacağız dediler. En sonunda beni zorla konferansa götürdüler. Ben orada çıktım ve söyledim, kimse devletimizi kötüleyemez dedim. Buna kimsenin hakkı yoktur dedim. Yeniden bu konferanslara katılmak istemediğimi söyledim, yine hepsi bana tepki gösterdi.”

Elçilik ve hükümet
ne yapacak?

Bu arada, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin, ülkeye yatırım ve artı değer sağlamak amacıyla var gücüyle çalışan işadamlarına yönelik engel koyduğu bu ortamda, KKTC’de adeta elini kolunu sallayarak Türkiye’ye yönelik karalama politikası yürüten FETÖ’cülere karşı ise göz yumuluyor.

Deniz ABİDİN

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2018, 07:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1