banner2
banner34

Yerli Otomobil 5 Farklı Modelle Geliyor!

Bütün vatandaşların dört gözle beklediği yeni yerli otomobil projesine dair müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli ve milli otomobilin 5 farklı modelle piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Yerli Otomobil 5 Farklı Modelle Geliyor!
banner45
banner46

TC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle birlikte Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu (OGG) İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından kürsüye çıkan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, “Türkiye'nin Otomobili'nin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olması planlanıyor. Mesela bir sedan olacak, bir spor kullanım modeli SUV cinsi olacak, bir genel maksat aracı olacak. Araçlar, B ve C segmentinde üretilecek.” dedi.

banner37
Projeye katılım gösteren şirketlerin yerli otomobil konusunda teknik ve mali analizin yanı sıra fizibilite aşamasının sonuna geldiğini aktaran Özlü, "Geldiğimiz noktada, devlet desteklerinin tasarımı üzerinde çalışılıyor. Ayrıca bir üst yönetici (CEO) ataması olacak, buna Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu karar verecek. CEO olarak çok sayıda ismin adı geçti ancak şu anda 3 isim üzerinde düşünülüyor. Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu, CEO'sunu kendi içinde değerlendirip çalışma arkadaşlarını kendileri açıklayacaklar." ifadelerini kullandı.

Şirketin üst yöneticisinin otomobil sektöründe kendini kanıtlamış bir Türk olacağının altını çizen bakan, CEO’nun belirlenmesinin ardından şirketin tam anlamıyla görevine başlayacağı ve otomobil üretim aşamasına geleceğini belirtti. Kurulacak şirketin adının henüz belli olmadığını da kaydeden Faruk Özlü, "Türkiye'nin Otomobili Projesi'nde, ülke olarak küresel bir başarı hedefliyoruz. Dolayısıyla küresel ölçekte kabul edilebilir, güzel bir isim olacak. Şirketin adı, Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu'nun iletişim firmalarıyla yapacağı çalışmalarla ortaya çıkacak." şeklinde konuştu.

Yerli Otomobil Modelleri
Konuşmanın dikkat çeken detaylarından bir tanesiyse yerli ve milli otomobilin modellerine dair oldu. Ortak girişim grubuna katılım gösteren şirketlerin hisse paylaşımının yapılmasıyla birlikte tam anlamıyla her detayın ortaya çıkacağını söyleyen bakan, araçların modellerine dair detaylar verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, “Türkiye'nin Otomobili'nin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olması planlanıyor. Mesela bir sedan olacak, bir spor kullanım modeli SUV cinsi olacak, bir genel maksat aracı olacak. Araçlar, B ve C segmentinde üretilecek. Türkiye'nin Otomobili, elektrikli olacak.” açıklamasında bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1