banner2
banner34

AKDENİZ ISINIYOR...

Suların her geçen gün ısındığı Akdeniz'de hangi Ülkenin ne kadar savaş gemisi var?

AKDENİZ ISINIYOR...
banner45
banner46

ABD Başkanı Donald Trump Moskova ile Washington ilişkilerinin soğuk savaş yılları dahil son yılların en kötü dönemini yaşadığını söyledi. Bu sözlerle birlikte Trump'ın savaş gemilerini Akdeniz'e yönlendirmesi, ABD ile Rusya arasında olası bir çatışma ihtimalini artırıyor.

ABD'nin Suriye'ye vereceği askeri cevaba İngiltere ve Fransa da desteğini açıkladı. İngiltere Başbakanı Theresa May'in kabinesi Suriye müdahalesine katılma konusunda Başbakan May'e yeşil ışık yaktı.

Rus ajan Skripal'in zehirlenmesi olayında Rus diplomatları sınır dışı ederek İngiltere ile dayanışma gösteren Batı, Suriye konusunda bu kez kısmen de olsa ABD ile birlikte hareket ediyor.

banner37
Suriye'ye askeri müdahaleye katılacak olan ABD, İngiltere ve Fransa ile bölgede uzun süredir varlığını sürdüren Rusya'nın askeri gücü ne durumda?

ABD'nin Akdeniz'de destroyer adı verilen orta çapta toplarla donatılmış 4 savaş gemisi ve 2 denizaltısı bulunuyor. Destroyer savaş gemileri 400 Tomahawks füzesi taşıyor. Buna ek olarak kruz füzesi ile duyarlı füzeler taşıyan B-2 bombardıman uçakları ile yüzlerce Tomahawks füzesi taşıyan savaş gemisi USS Harry S Truman'ın gelecek hafta sonuna kadar Akdeniz'e ulaşması bekleniyor. ABD'nin USS Porter ile Kıbrıs'ın Larnaka açıklarındaki USS Donald Cook fırkateynlerini de saldırıya destek vermeleri için gerekli yerlere yönlendirebileceği belirtiliyor.

İngiltere'nin bilindiği gibi Akdeniz'de Kıbrıs adasında önemli bir askeri üssü bulunuyor. Burada saldırı ve keşif özelliği olan Tornado GR4s uçakları ile 6 Typhoon savaş jeti bulunuyor. Ayrıca konumları gizli tutulan saldırı ve akıllı denizaltıları ile HMS Duncan savaş gemisi de Akdeniz'de.

Suriye'deki kimyasal tesisleri hedef alacaklarını açıklayan Fransa'nın saldırıya Rafael savaş uçakları ile katılması bekleniyor.

Rusya Suriye'nin Lazkiye kentindeki Himeymim üssünde uzun süredir askeri varlığını devam ettiriyor. Moskova'nın Doğu Akdeniz'de binlerce kilometrelik menzile sahip denizaltı-savar ile birlikte Admiral Grigorovich ile Admiral Essen fırrkateynleri var. Rusya'nın Tartus limanında bulunan savaş gemileri, Trump'ın tehditkar açıklamaları sonrası limandan ayrılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1