banner2
banner34

İnce: "Demirtaş'a gideceğim"

CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin, “Selahattin Demirtaş’ı hapiste tutmayın, onu ziyarete gideceğim” çıkışı, gizli tutulmaya çalışılan CHP-HDP’nin dirsek temasını gün yüzüne çıkardı. İnce, son 5 yıldaki söylemleriyle HDP’ye göz kırpıyor.

İnce:
banner45

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ‘Selahattin Demirtaş’ı hapiste ziyarete gideceğim’ açıklaması ve ‘Demirtaş’ı hapiste tutmayın’ çıkışı, CHP-HDP arasında gizli tutulmaya çalışılan dirsek temasını gün yüzüne çıkarttı. İnce’nin son 5 yılda Demirtaş ve HDP ile ilgili yaptığı açıklamalar ise dirsek temasının yeni olmadığını gözler önüne serdi. İnce, 7 Haziran seçimlerinin ardından partisi CHP’yi topa tutmuş, HDP’nin başarısı ile övünmüştü.

İNCE: 7 HAZİRAN HDP’NİN BAŞARISI
Cumhurbaşkanı adayı İnce son 5 yıllık süreçte, HDP ile ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı. İnce, 7 Haziran seçimlerinin ardından şu sözleri kullanmıştı: “7 Haziran'da CHP başarısız oldu. Ana muhalefet partisi oylarını arttıramadı. İktidar, az bir milletvekili farkı ile tek başına iktidarı kaybetti ama kaybettiren de biz değiliz. Kaybettiren, HDP'nin başarısıdır. O nedenle CHP'nin aldığı sonuca başarı dersek, siyaset bilimine hakaret etmiş oluruz."

banner37
‘HDP İLE BİR OLMAM NE DEMEK?’
CHP’li bazı milletvekillerinin HDP ile aynı çizgiye kayma hususunda yaptığı eleştirilere sert tepki gösteren İnce, “HDP ile aynı yerde olmam ne demek? 6 milyon oy almış HDP. Dokunulmazlık konusunda ben hayır oyu verdim, partimle ters düştüm. Partimin korkusu şuydu; 'HDP hayır veriyor, biz de hayır verirsek HDP ile bizi aynı kefeye koyacaklar.' Koyarlarsa koysunlar, abdestimizden şüphemiz mi var?” ifadelerini kullanmıştı.

İNCE’YE HDP’YE KATIL ÇAĞRISI
İnce’nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun rakibi olduğu dönem, HDP’den ilginç bir çıkış gelmişti. HDP'li Sırrı Süreyya Önder, İnce’nin Kılıçdaroğlu’na karşı aday olduğunu öğrenince tebrik için arayan ilk isim olmuştu. Önder’in, İnce’ye “Sen bırak CHP’yi bize gel” dediği açıklanmıştı.

Demirtaş'a gideceğim
Seçim çalışmalarını Yalova’da başlatan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce son olarak ise Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceğini açıkladı. İnce, “Seçimin eşit, adil ve özgür koşullarda yapılmasını savunuyorum. Bu benim demokrasi anlayışım” dedi.

(Yeni Şafak)

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 05:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1