banner2
banner34

Güney , Kosova’nın bağımsızlığını tanımıyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nicos Anastasiadis, ülkesinin Sırbistan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini Kosova’nın tek taraflı bağımsızlığını tanımadığını söyledi.

Güney , Kosova’nın bağımsızlığını tanımıyor
banner45

Rum lider Nikos Anastasiadis, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi

banner37
Sırbistan Sarayı’ndaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Anastasiadis, Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ülkesinin, Sırbistan’a AB yolunda destek olmaya ve tecrübelerini paylaşmaya devam edeceğini ifade etti.

AB üyelik yolunun “uzun ve zorlu bir yol” olduğunu anımsatan Anastasiadis, “Sırbistan’ın bu yolda başarılı bir şekilde ilerlediğini göz önünde bulunduracak olursak, Sırbistan’ın geleceğinin Avrupa’da olduğundan hiç şüphemiz yok” diye konuştu.

Kıbrıs Rum yönetiminin, Sırbistan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini vurgulayan Anastasiadis, “Kosova’nın tek taraflı bağımsızlığını tanımıyoruz. Bu sorunun çözümünün yalnızca 1244 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Kararı olduğunu düşünüyoruz. Bu karar yürürlükte olduğu sürece Kosova’nın bağımsızlığı yasal olmayacaktır” dedi.

 
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1