banner2
banner34

'Tesla Türkiye'ye gelecek mi?'

Tesla'nın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği bir çok insan tarafından merak konusu olmuş zaman zaman bu sorunun cevabı aranmıştı. Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla'nın Türkiye'ye geliş tarihi çok da uzak değil. Peki Tesla ne zaman Türkiye'ye gelecek? İşte konu hakkında atılan o tweet..

'Tesla Türkiye'ye gelecek mi?'
banner45
banner47

Tesla'nın kurucu ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, kendi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu yıl içinde Tesla'yı Türkiye'de piyasaya sürmeyi planlıyoruz." dedi. Amerikalı milyarder, paylaşımında, "Ülkenizi seviyorum ve piyasaya sunmada bizzat orada olacağım." ifadelerini kullandı. Şubat ayı itibarıyla Tesla'nın ürettiği toplam elektrikli araç sayısı 300 bini geçti. Firmanın en popüler aracı olan ve bugüne kadar 200 binden fazla satan Model S, 2015 ve 2016 yıllarında dünyanın en çok satan elektrikli aracı olmuştu.  Şirket, Eylül 2015'te Model X isimli bir SUV ve Temmuz 2017'de Model 3 adlı aracını piyasaya sunarken, geçen sene de ilk elektrikli kamyonu olan Tesla Semi'yi duyurmuştu. 

Tesla Türkiyeye gelecek mi sorusunu, Elon Musk böyle yanıtladı
 

banner37
 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) en güncel verilerine göre, mart ayı sonu itibarıyla Türkiye'de yaklaşık 12,2 milyon trafiğe kayıtlı otomobil bulunuyor. 

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliğinin (ACEA) verilerine göre, geçen yıl itibarıyla Avrupa Birliği'nde 15,1 milyon yeni otomobil kaydı yapılırken, söz konusu miktar Türkiye'de 729 bin 500 seviyesindeydi. Türkiye'de Tesla'nın elektrikli otomobillerini kullananların sayısı birkaç yüz kişiyi bulurken, şarj istasyonlarının ve servis hizmetlerinin yetersizliği genel olarak elektrikli araç piyasasının önündeki en büyük engeller olarak gösteriliyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1