banner2
banner34

Anastasiadis Bulgaristan’a gidiyor

Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis’in Çarşamba günü AB-Balkan Ülkeleri Zirve Toplantısı’na katılmak üzere Bulgaristan’a gideceği bildirildi.

Anastasiadis Bulgaristan’a gidiyor
banner45
banner46

Fileleftheros gazetesi, AB ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerle ilgili toplantıya, Türkiye’nin katılmayacağını yazdı. Gazete, Türkiye’nin, AB’nin “batı Balkan ülkeleri” sınırlaması getirdiği gerekçesiylegeçmişte bu konuyu protesto ettiğini kaydetti.

banner37

Gazete, Güney Kıbrıs’ın zirve toplantısından sonra yapılacak açıklamanın Balkan ülkeleriyle ortak açıklama şeklinde değil, AB üyesi ülkeler tarafından yapılacak açıklama olmasında ısrar ettiğini; böylelikle Kosova’nın bağımsızlığının yasallaştırılmasıyla ilgili herhangi bir faaliyette bulunulmasının ve Kıbrıs meselesine herhangi bir yansıma yapmasınınönüne geçmeye çalıştığını yazdı.


Ankara’nın bu durumla ilgili “eli kolu bağlı oturmayacağı” yorumunu yapan gazete, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İngiltere ziyaretinin bu durumla ilintili olduğunu ve bu ziyaretin Avrupa kanadını “rahatsız etmek” maksadıyla yapıldığını da iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2018, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1