banner2
banner34

Utanç verici açılış bugün!

ABD'nin Kudüs'e taşıdığı büyükelçiliği, bugün Ivanka Trump ve kocası Jared Kushner'in de katılacağı bir törenle açılıyor. Kızı ve damadını açılışa gönderen ABD lideri Trump'ın törende video bağlantısıyla bir konuşma yapması bekleniyor. ABD Hazine Bakanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı da törende olacak. Çoğu Avrupa Birliği (AB) temsilcisi törende yer almayacak, İsrail'in yanında saf tutan Macaristan, Romanya ve Çekya temsilcileri törene katılıyor.

Utanç verici açılış bugün!
banner45
banner46

Uluslararası haber ajansları, Gazze sınırında çatışmaların başladığını bildiriyor. İsrail askerlerinin bir Filistinliyi öldürdüğünü duyuran Reuters, en az 28 Filistinlinin de yaralandığını belirtti.

Haaretz gazetesi, büyükelçilik galasına temsilci gönderen 32 ülkenin listesini yayınladı. Liste şöyle: Cezayir, Angola, Avusturya, Kamerun, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Fildişi Sahilleri, Çekya, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Etiyopya, Gürcistan, Guatemala, Honduras, Macaristan, Kenya, Makedonya, Myanmar, Nijerya, Panama, Peru, Filipinler, Romanya, Ruanda, Sırbistan, Güney Sudan, Tayland, Ukrayna, Vietnam, Paraguay, Tanzanya ve Zambia.

banner37

Yahudi olan Kushner'in Kudüs kararının arkasındaki isim olduğu biliniyor. İsrail medyası, Ivanka Trump'a büyük ilgi gösteriyor ve bazı aşırı sağcı gazeteler Ivanka'yı dünyanın en güçlü Yahudi kadını olduğunu savunuyor.

Yeni ABD büyükelçilik binası etrafına asılan bilboardlarda Trump'ın seçim kampanyasındaki sloganın aynısı var. İsrail ve ABD bayraklarının iç içe geçtiği posterlerde 'Büyük İsrail'i yarat' yazıyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2018, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1