banner2
banner34

19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün törenler düzenleniyor.

19 MAYIS COŞKUSU
banner45

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün törenler düzenleniyor. 

Etkinlikler kapsamında bugün Lefkoşa’daki törenler saat 08.00’de Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in BRT’den yapacağı konuşmayla başlayacak. 
Saat 09.00’da Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda tören yapılacak. 

Protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayacak tören, Anıtkabir'den gelen toprağın Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya takdimi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı 
ile bayrakların göndere çekilmesi ile sona erecek. 

GAZİMAĞUSA 

Gazimağusa’daki tören saat 09.00’da Zafer Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören, konuşmalar ve şiirlerle tamamlanacak. 

GİRNE 

Girne’de Atatürk Anıtı’nda saat 08.30’da başlayacak törende ilk olarak anıta çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şiir okunmasıyla tören sona erecek. 

banner37
Güzelyurt 

Güzelyurt’ta, Atatürk Anıtı önünde 10.00’da başlayacak törende, çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalar ve şiirle program sona erecek. 

İSKELE 

İskele’deki tören saat 09.00’da Ecevit Meydanı’nda yer alacak. Çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından, konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak. Tören, halk dansları gösterisiyle sona erecek. 

LEFKE 

Etkinlikler kapsamında Lefke Atatürk Anıtı’na 09.30’da çelenk konulacak. 

“Atam İzindeyiz Korteji”… 

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün saat 18.00’de Lefkoşa Atatürk Anıtı’ndan Dereboyu caddesine doğru “Atam İzindeyiz Korteji” tüm orta dereceli okullar, tüm üniversiteler, Spor Dairesi’ne bağlı federasyon ve dernekler, sivil toplum gençlik ve spor kulüplerinin katılımıyla gerçekleşecek. 

Dereboyu’nda saat 19.30’da gerçekleştirilecek “Mor ve Ötesi” konseriyle etkinlikler son bulacak. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 06:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1