banner2
banner34

Döviz uçuyor ama öğrenci uçamıyor!

Uçak bilet fiyatlarının inanılmaz pahalı olduğunu söyleyen üniversite öğrencileri, Kıbrıs Postası’na dert yanarak, fiyatlardaki bu yükselişi ülkemizin ekonomik durumuna bağladı ve dövizin uçuşa geçmesinden kaynaklandığını söyledi.

Döviz uçuyor ama öğrenci uçamıyor!
banner45

Geçen yıla göre biletlerin iki katı pahalı olduğunu anlatan üniversiteliler bu sene uçak bileti alamadıklarını ve ümitsizce bilet fiyatlarının düşmesini beklediklerini ifade etti.

Uçak bileti fiyatları kimi öğrencileri ise denizyolu taşımacılığına yöneltti. Bu yıl ülkesine gemi ile döneceğini sözlerine ekleyen üniversite öğrencileri, yaşadıkları zorlukları ve bütçelerini hesaba katmak zorunda olduklarını dile getirdi. Öğrenciler bilet fiyatlarının aşağıya çekilmesi için yetkililere de çağrı yaptı.

Öğrenciler ne dedi?

   
   
 

Muhammed Aslan (23): “Fiyatların pahalı olmasından dolayı bu yıl gemiyle gidiyorum”

“Uçak biletimi henüz alamadım maalesef, bunun nedeni kesinlikle fiyatlar çok pahalı, deyim yerindeyse ateş pahası çok madurum. Fiyatların pahalı olmasından dolayı bu yıl Türkiye’ye gemiyle gidiyorum. Fiyatların inanılmaz pahalı olmasından dolayı bazı öğrenci arkadaşlarım dönmeyeceğini söylediler. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atmasını bekliyoruz ve rica ediyoruz.”

   
 

Mehmet Memo (23): “Biletin asıl fiyatının 2 katı kadar vergi ödüyoruz”

“Biz öğrencilere göre uçak bileti fiyatlarının fazlasıyla pahalı olduğunu düşünüyorum, bilet alırken biletin asıl fiyatının 2 katı kadar vergi ödüyoruz bazen daha fazla bile olabiliyor bu da bizi fazlasıyla zorluyor. Yetkililerin bu mağduriyetimizi dikkate almasını ve gereğini yapmasını bekliyorum.”

   
 

Mustafa Saraç (23): “Ülkeme nasıl döneceğimi bilmiyorum”

“Fiyatların aşırı pahalı olmasından dolayı uçak biletimi alamadım ve ülkeme nasıl döneceğimi bilmiyorum. Ümitsizce uçak biletleri fiyatlarının düşmesini bekliyorum. Bana göre fiyatların aşırı pahalı olmasının nedeni ülkemizde uygulanan fazla vergi. Biletleri yüksek fiyattan satışa sunuyorlar. Yetkili kişilerin en azından öğrenciler için uygun bir yöntem sunmasını istiyorum. Çünkü uçak biletlerinin fiyatı öğrenci bütçesi için çok fazla.”

   
   
   
 

Yılmaz Mert Önce (21): “Neden düşük bütçesi ve hatta bazen hiç parası olmayan öğrenciye bu fiyatları ödetiyorlar”

“Havayolu şirketlerinin akademik takvime göre ayarladığı yüksek fiyatlar ve yüksek vergiden dolayı uçak biletimi henüz alabilmiş değilim. Bunun diğer sebebi ise Ankara ve İstanbul'dan daha yüksek bilet fiyatı olan İzmir'e gittiğim için. Herkesin bilmesini isterim ki bazen vize-final ve tatil dönüşlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Avrupa'daki herhangi bir ülkeye yolculuk yapacak insanlardan bile daha fazla bilet ücreti ödüyorum. Benim anlayamadığım ise neden sıradan bir vatandaştan değil de düşük bütçesi ve hatta bazen hiç parası olmayan öğrenciye bu fiyatları ödetiyorlar? Yetkililerin bu konuda kalıcı bir adım atmasını bekliyorum.”

   
  Ali Yünlü (22): “Ucuz yapıp daha fazla kişiye hizmet vermek yerine, pahalı yapıp az kişiye hizmet veriyorlar”

“Kuzey Kıbrıs’ta öğrenci nüfusu bir hayli fazla. Uçak acenteleri bunun farkında olmasına rağmen bilet fiyatlarını yüksek tutuyorlar. Ucuz yapıp daha fazla kişiye hizmet vermek yerine, pahalı yapıp az kişiye hizmet veriyorlar ve bu görüşü doğru bulmuyorum bu yüzden bende bilet almadım. Bilet fiyatlarını geçen yıla kıyasladığımda iki katı arttığını tespit ettim ve bunun nedenini bilmiyorum. Yetkililerin bu konuda adım atmalarını istiyorum.”

   
 

banner37
Jinda Azadi Alp (24): “Mecburen öğrencilerin çoğu deniz yolunu tercih ediyor”

“Ülkenin ekonomik durumu yüzünden uçak biletleri cep yakıyor. Döviz arttıkça uçak biletleri de artıyor, bu nedenle mecburen öğrencilerin çoğu deniz yolunu tercih ediyor. Denizyolu ile ülkemize geçip, oradan da memleketimize kara ulaşımını kullanarak varıyoruz. Yetkililerin bir an önce gereğini yapmasını ve öğrencileri bu mağduriyetten kurtarmasını istiyorum. Geçen yıla göre neredeyse iki katı oldu.”

   

Cuma Kodat (26): “Geçen yıla göre iki katı oldu”

“Uçak fiyatları yüzünden perişan olduk. Ülkemize giderken neredeyse 500 TL uçak bileti ödüyoruz. Geçen yıla göre iki katı oldu. Bazı arkadaşlarım mecburen gemi ile dönecekler. Yetkililerin bu konuda bir an önce adım atmasını istiyorum.”

   
 

Ali Azgın (26): “Öğrencinin bütçesi uçak bileti almaya yetmiyor”

“Uçak bileti fiyatları bence Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi sebebiyle bu kadar pahalı oldu. KKTC de döviz endeksli bir ülke olduğu için bunu fazlasıyla hissediyoruz. Öğrencinin bütçesi uçak bileti almaya yetmiyor. Geçen yıl alabiliyorduk, fakat bu yıl alamıyoruz. Yetkililerin bir an önce adım atmasını bekliyoruz.”

   
 

Havva Alış (21): “Her geçen yıl fiyatlar artıyor”

“Uçak bileti fiyatları öğrenci için büyük sıkıntı yaratıyor. Her geçen yıl fiyatlar artıyor. Her öğrenci sınav sonrasında o stresli dönem sonunda ailesini görmek ve nefes almak ister. Yetkililerin bu konuda adım atmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

   
 

Ali Sürer (24): “Bence havayolu ulaşımının bu kadar artmasının nedeni dövizin fırlaması”

“Öğrenci bütçesi mevcut uçak bileti fiyatlarını karşılamaya kesinlikle yetmiyor. Ne yapacağım bilemiyorum. Geçen yıla göre iki katı artış var. Bence havayolu ulaşımının bu kadar artmasının nedeni dövizin fırlaması. Yetkililerin ivedilikle bu konuya el atmalarını bekliyorum.”

 

Kıbrıs Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 07:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1