banner2
banner34

Yalancı tanıklıktan tutuklandı

Girne’de taksici Şahin Karaçor’u darp ederek belini kıran profesyonel boksör Ceyhun Tokmak lehine tanıklık için Türkiye’den gelen Çağrı Duran, “yalancı şahitlik” suçlamasıyla tutuklandı.

Yalancı tanıklıktan tutuklandı
banner45

 

Turist olarak geldiği KKTC’de alkollü bir haldeyken, 51 yaşındaki taksi şoförü Şahin Karaçor’u ciddi şekilde darp ederek belini kıran vücut geliştirme dalında Türkiye’nin milli sporcularından biri olan Ceyhun Tokmak’ın davası, dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Ceyhun Tokmak lehinde şahitlik yapmak için Türkiye’den gelen Çağrı Duran, yalancı tanıklık iddiasıyla, soruşturma maksatlı tutuklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davanın dünkü celsesinde, KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu.

Polise başka, mahkemeye başka konuştu

Sanık avukatı Boysan Boyra, olay günü Ceyhun Tokmak’ın yanında bulunan olayın görgü tanığı Çağrı Duran’ı mahkemede tanık olarak dinletti.

banner37
Olay günü Şahin Karaçor’un taksisine sanık ve beraberlerindeki bir kadın şahısla birlikte bindiklerin dile getiren Çağrı Duran, taksi şoförünün kendileriyle birlikte olan kadın şahsı farklı bir yere götürmeyi reddettiğini için otelin önüne dönmek istediklerini, taksicinin de onları oraya bıraktığını ifade etti. Tanık Çağrı Duran, taksicinin kendi kendine mırıldanarak söylendiğini ve Ceyhun Tokmak’a yönelik hakaretlerde bulunduğunu iddia etti.

Tanığın bu iddiası üzerine Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, tanığa neden bu anlattıklarının olay günü poliste vermiş olduğu ifadesinde yer almadığını sordu. Çağrı Duran, biran önce polis müdürlüğünden çıkmak istediği ve olayın büyümesini istemediği için fazla detaylı bir ifade vermediğini savunarak, bazı detayları da yenile hatırladığını belirtti. Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, tanık Çağrı Duran’ın sanık Ceyhun Tokmak lehinde mahkemede yalancı tanıklık yaptığını savundu.

Duran tutuklandı

Mahkemede verdiği ifadenin çelişkili olduğuna bulgu yapılması üzerine, Çağrı Duran, “Yalancı tanıklık” iddiası üzerine gözaltına alınarak aleyhine soruşturma başlatıldı.

Karaçor dinlenecek

Dava, taksi şoförü Şahin Karaçor’un, İddia Makamı’nın tanığı olarak mahkemede dinlenilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Devrim DEMİR/ Havadis

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 07:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1