banner2
banner34

Yaz sıcağında kabir azabı

Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde daha önceleri de sık sık gündeme gelen ve özellikle sıcak yaz aylarında hastaların korkulu rüyası halini alan klima krizi yine isyan ettirdi.

 Yaz sıcağında kabir azabı
banner45

Yatalak konumunda olan bazı hastalar, dahiliye bölümünde uzun süredir çalışmayan klimalar nedeniyle kabir azabı çekmek zorunda bırakıldıklarını dile getirerek, artan hava sıcaklıkları ile birlikte hastaların dayanamaz noktaya geldiğini kaydettiler

 

Sadece hastaların değil çalışan hemşire ve doktorların da görevlerini yerine getirmekte zorlandıklarını ifade eden hastalar, “Sıcak herkesi etkiliyor. Klimalar uzun süredir çalışmıyor. Pencereleri açarak rahatlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu

 

“21. yüzyılda bizi Orta Çağ’da yaşatanlar utansın” diyen hastalar, “Yetkililer bu soruna bir an önce çözüm bulmalı. Onlar klimalı odalarında serin serin otururken, zor durumda olan vatandaşlarını da empati yaparak düşünürse her şey daha kolay olur bu ülkede. Buradakilerin de can taşıyan insanlar olduklarını unutmasınlar” diye konuştu 

 

 

Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde sorunlar bitmek bilmiyor. 

 

“Klimalar uzun süredir çalışmıyor”

Hastanede daha önceleri de sık sık gündeme gelen ve özellikle sıcak yaz aylarında hastaların korkulu rüyası olan klima krizi yine isyan ettirdi. Yeni Bakış’a ulaşan ve yatalak konumunda olan bazı hastalar, Dahiliye bölümünde uzun süredir çalışmayan klimalar nedeniyle hem hastalığın getirdiği acıyı hem de sıcakların verdiği huzursuzluğu ve sıkıntıyı çekmek zorunda bırakıldıklarını dile getirdiler. 

 

Artan hava sıcaklığı iki katı eziyete dönüştürüyor

banner37
Dahiliye bölümünde uzun süredir çalışmayan klimaların özellikle geçtiğimiz haftalardan bu yana artan hava sıcaklığının da etkisi ile yoğun şekilde hissedilmeye başladığının altını çizen hastalar, “Binbir türlü hastalıkla mücadele eden hasta var burada” ifadelerini kullandılar.

 

“Boncuk boncuk ter döküyoruz”

Hastalar, “Kimisi ameliyatlı kimisi dikişli kimisi ağrı çekiyor, bir de üstüne boncuk boncuk ter döküyorlar. Bu artık hangi vicdana sığar” diyerek yetkililere çağrıda bulundular. 

 

Doktor ve hemşireler de zorlanıyor 

Sadece hastaların değil  hemşire ve doktorların da görevlerini yerine getirmekte zorlandıklarını ifade eden hastalar, “Sıcak herkesi etkiliyor. Klimalar uzun süredir çalışmıyor. Pencereleri açarak rahatlamaya çalışıyoruz. Hemşireler ve doktorlar da görevlerini yerine getirmekte zorlanıyorlar” dedi. 

 

“21. yüzyılda bizi Orta Çağ’da yaşatanlar utansın”

Hem hasta olup hem de sıcağa mahkum bırakıldıklarının altını çizen hastalar, “21. Yüzyılda bizi Orta Çağ’da yaşatanlar utansın” diyerek isyan ettiler. Yatalak hastaların dışarı çıkarak biraz da olsa serinleyip nefes alma şansı da olmadığını vurgulayan hastalar, “Ayağa kalkıp yürüyebilenler biraz dışarı çıkıp nefes alabiliyor. Ama yatağa mahkum olanların o şansı da yok. Yetkililer bu soruna bir an önce çözüm bulmalı. Onlar klimalı odalarında serin serin otururken, zor durumda olan vatandaşlarını da empati yaparak düşünürse her şey daha kolay olur bu ülkede. Buradakilerin de can taşıyan insanlar olduklarını unutmasınlar” dedi. 

 

Çalışmalar sürüyor deniliyor 

Klimaların ne zaman çalışacağı konusunda bilgi almaya çalışan hastalar, çalışmaların sürdüğü açıklamasından başka bir girişimin olmadığını ifade ederek, “Sadece klimalar değil, hastanenin her yerinde problem sorun var. Bir ülkenin devlet hastanesinin bu durumda olması bizi utandırıyor ancak yetkililerin yüzü kızarmıyor” şeklinde konuştular.  

Özlem ÇİMENDAL/ Yeni Bakış

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 07:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1