banner2
banner34

Türkiye'nin İlk F-35 Uçağı Görüntülendi!

Türkiye'nin İlk F-35 Uçağı Görüntülendi!
banner45
Amerika Birleşik Devletleri merkezli Lockheed Martin’in üretimini üstlendiği ve aralarında Türkiye’nin olduğu 9 ülkenin ortaklaşa geliştirdiği yeni nesil savaş uçağı F-35, bir süredir üretim sürecindeydi. Yakın zaman önce Türk bayrağı ile ilk uçuşunu gerçekleştiren F-35’in o uçuşundan video geldi. Lockheed Martin, Türkiye’nin ilk F-35 uçağının görüntülerini yayınladı.

ABD, İngiltere, Hollanda, Avustralya, İtalya, Norveç, İsrail, Japonya ve Türkiye olmak üzere 9 ülkenin oluşturduğu konsorsiyum tarafından üretilen yeni nesil savaş uçağı F-35, Fort Worth Teksas’taki Lockheed Martin tesislerinde test uçuşları yapıyordu. Katılımcı ülkelere gönderilecek olan uçakların çeşitli güvenlik ve uçuş testlerinin gerçekleştiği tesisten havalanan son uçaklardan bir tanesiyse Türkiye’ye aitti. Uzun süre önce ödemesi yapılan ve teslim tarihi dört gözle beklenen uçağın, Türk bayrağıyla havalanması, gündemde önemli bir yer edinmişti.

banner37
Türk bayrağı ile ilk uçuşunu gerçekleştiren uçak, test ve kabul işlemlerinden sonra 21 Haziran’da Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edileceği, daha önce söylenenler arasında yerini almıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ise konuyla ilgili şunları demişti: "21 Haziran'da ilk F-35 savaş uçağı ABD'de Türkiye'ye teslim edilecek. Teslim edildikten sonra pilotlarımız orada eğitimlere devam edecek. Pilotlarımız ve teknisyenlerimiz eğitim sürecine girecekler. Ve 1 yıl sonra da 2019 yılının sonbaharında da uçaklarımız gelmeye başlayacak"

Türkiye için özel üretilen ve 18-0001 kuyruk numarasına sahip olan F-35 Lightning IIuçağının Türk bayrağı ile gerçekleştirdiği test uçuşuna ait video ise bugün ortaya çıktı. Estetik olarak da oldukça güzel duran uçağın test uçuşlarını ise izlemeden geçmeyin!

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1