banner2
banner34

Hayvanlara eziyet

Hayvanları koruma dernekleri ve hayvan severlere göre Lefkoşa Barınağı’nın durumu içler acısı. Kısırlaştırma ve aşılama yapılmadığı için oluşan salgında onlarca hayvan telef oldu

Hayvanlara eziyet
banner45

‘Gençlik Hastalığı’ (Distemper) olarak bilinen virüs salgını 2 ayı aşkın süredir devam etmekte. Öncelikle Kyrenia Animal Rescue (KAR) Hayvan Barınağı’nda, ardından İskele Barınağında tespit edilen hastalık, daha sonra da Lefkoşa ve Mağusa barınaklarında da görüldü. Bu noktada birçok hayvan barınağı karantina uygularken, Lefkoşa Barınağında henüz bir karantina olmadığı ve halen köpek alımı yapıldığı da hayvan severlerin iddiaları arasında yer aldı. İddianın muhatabı Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven ise barınağa o günden beridir köpek alımı yapılmadığını ve karantinada olduklarını söyledi.

 

Birçok hayvan öldü

banner37
Lefkoşa barınağında son yapılan sayımda 101 köpek olduğu öğrenilirken, daha önce bu sayının 300 civarında olduğu da gelen bilgiler arasında. Diğer Bölgelerdeki barınaklarda da  birçok köpeğin ‘Gençlik Hastalığı’ sebebi ile öldüğü bilinirken, karantinanın sürdüğü ve barınaklara köpek alımı yapılmadığı söylendi.

 

Eniz ORAKCIOĞLU /Havadis

Haberin devamı için tıklayınız

 
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 07:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1