banner2
banner34

“İnsanları deli ettiniz, artık rahat bırakın”

Lefkoşa Türk Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Çetin Sadeli, halkın siyasi baskıdan kurtulup kendisine destek vermesi gerektiğini söyledi ve her şeyi halkla birlikte başaracağına dikkat çekti

“İnsanları deli ettiniz, artık rahat bırakın”
banner45

 

Sosyal medyada yer alan skeçleriyle neredeyse tüm KKTC’nin tanınmış bir siması haline gelen ve geçtiğimiz genel seçimlerde bağımsız aday olarak çok yüksek bir oy alan Çetin Sadeli, şimdi de Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Bağımsız Başkan Adayı oldu.

Sadeli, genel seçimlerde durumun farklı, yerel yönetimler seçimlerinde farklı olduğunu söyleyerek, “şimdi tüm koşullar eşit. Benim de bir mühürüm, onların da bir mührü var. Şimdi halkın büyük desteğiyle Lefkoşa’yı yaşanabilir bir şehir yapmaya geliyorum” dedi.

Siyasilerin insanlar üzerinde baskı kurduğunu belirten Sadeli, “siyasiler artık insanların üzerine gelmesin. Deli ettiler insanları, artık rahat bırakın halkımızı” şeklinde konuştu.

Sadeli: Oylarınızı verin de korkmayın

LTB Başkan Adayı Çetin Sadeli, geçtiğimiz genel seçimlerde sandığa gitmeyenlere çağrıda bulunarak “gelsinler oylarını versinler. Siyasileri protesto öyle değil, bu şekilde olur. Oylarınızı verin de korkmayın” şeklinde konuştu.

Şu an belediye başkanı olsaydı, suları kesik olanlara ramazan ayı boyunca sularını vereceğini söyleyen Sadeli, halkın içinden bir kişi olduğunu ve bu görevi halkla birlikte, iç içe yürüteceğine inandığını dile getirdi.

Geçtiğimiz genel seçimlerde gerçekten yüksek bir oy aldığını belirten Sadeli, çoğu listede de isminin olduğunu fakat seçim sistemindeki karmaşıklıktan dolayı birçok oyunun da yandığını savundu.

Sadeli, halkın desteğine şimdi daha çok ihtiyacının olduğunu söyleyerek siyasi partilerle bu belediyenin yönetilemeyeceğini ifade etti.

İnsanlarla iç içe olduğunu söyleyen Sadeli, bu doğallığını kaybetmeden hareket etmeye devam ettiğini dile getirdi ve “benim hiçbir siyasetçiyle de bağım yoktur” şeklinde konuştu.

Kendi fikirlerini dile getirerek insanlardan oy istediğine dikkat çeken Sadeli, takdirin halkta olduğunu vurguladı.

Lefkoşa ile ilgili projelerinin olduğuna dikkat çeken Sadeli, projelerinin diğer adaylardan farklı olduğunu söyleyerek, “onlar internetten bulup yayımlıyor projelerini. İnsanlara pembe hayaller gösteriyorlar. Bu yalanlara artık insanların karnı toktur” dedi.

“Tertemiz bir Lefkoşa yaratacağız”

Abartılı projeler değil, yapabileceği projeler olduğunu savunan Sadeli, bütün otobüs duraklarına cep yapacağını ifade etti.

Söz konusu ceplerle arkadan gelen trafiğin men olmayacağını söyleyen Sadeli, Lefkoşa’nın bazı yollarının çok dar olduğunu ve bu yolları da genişleterek trafik sorununu çözeceğini ifade etti.

Trafiğin büyük bir sorun olduğuna değinen Sadeli, profesyonel ekiple bu çevre ve alt yapı sorunlarını da çözeceğini dile getirdi.

“Bir çay bahçesi, hayvanat bahçesi Lefkoşa’ya ne güzel yakışır” diyen Sadeli, Girne Kapısı’nın orada 5 okulun bulunduğunu, çocukların ana yollara atılarak yolu karşıya geçtiğini dile getirdi ve o bölgeye muhakkak bir üst geçit yapacağını söyledi.

Mahalle aralarının leş gibi olduğunu savunan Sadeli, bütün pisliklerin, otların temizleneceğini ve tertemiz bir Lefkoşa yaratacağını ifade etti.

Kendisinin esas Turunçlu köyünden olduğunu belirten Sadeli, Turunçlu’da 4 yıl kulüp başkanlığı yaptığını ve bugüne kadar sosyal aktivitelerde çok bulunduğunu vurguladı.

KKTC tarihinde Bölgesel Terfi Müsabakaları’nda (BTM) modern ilk soyunma odalarını da kendisinin yaptığını belirten Sadeli, “bunlar gayet lüks şekildeydi. Köy şartlarında bunları yaptım, Lefkoşa’da daha birçok şey yaparım” dedi.

“Siyasiler sadece şov yapıyor”

Kazanması durumunda Lefkoşa’daki tüm muhtarları çağıracağını dile getiren Sadeli, sorunları muhtarlardan daha iyi bilen olmadığını ve tüm sorunları muhtarlardan öğrenip sorunları çözeceğini ifade etti.

Gerekirse bir halk meclisi kuracağını söyleyen Sadeli, en doğru hareketin bu olacağını savundu ve “kısmet olursa bunları yapacağız. Yerel yönetimlerde siyasi partilerden bağımsız olmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Siyasi partilerle artık bu işlerin yürüyemeyeceğini dile getiren Sadeli, halk olarak artık bunları aşmamız gerektiğini ifade etti.

Siyasi partilerin hayal projelerle insanları kandırmaya çalıştığını söyleyen Sadeli, sunulan projelerin yüzde 10’unun bile yapılmadığını savundu.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın her şeyi son 4 aya sığdırmaya çalıştığını dile getiren Sadeli, son dakika yapılmaya çalışılan işlerle Lefkoşa’nın bir kaosa sokulduğunu savundu.

“Lefkoşa’nın içine giremiyoruz artık. Bizim siyasilerimiz maalesef şov yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar” diyen Sadeli artık herkesin kendine gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Halktan onay alması durumunda tüm bu işleri ele alacağını dile getiren Sadeli, “nerde ne sorun varsa, hepsini toparlayıp çözeceğiz. Halkla birlikte olacağız. Birlikte yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

banner37
Seçilmesi halinde tüm muhtarları bir araya toplayacağını söyleyen Sadeli, bunun sonrasında ise akıllı ve bağımsız kişilerden halk meclisinin oluşturulacağını belirtti.

“Bazı siyasi partilerden üstünkörü teklifler de geldi”

Bu işin artık partilerle olamayacağını belirten Sadeli, “bir şey olacak iseydi zaten şimdiye kadar olurdu. Tüm gelip giden siyasi partileri de gördük. Artık bizim, yani halkın zamandır” şeklinde konuştu.

Bazı partilerden üstünkörü teklifler de aldığını belirten Sadeli, kendisinin bağımsız olarak şansını denemek istediğini ifade etti ve partilerle bu işlerin çözülemeyeceğini dile getirdi.

Şimdi halkın kendisine olan gerçek desteğinin görüleceğini ifade eden Sadeli, önümüzdeki seçimlerde insanların gerçekten tepki koymak mı yoksa bu düzenden yana mı olduklarının görüleceğini vurguladı.

Halkın kendisine bir şans vermesi gerektiğini söyleyen Sadeli, Lefkoşa halkının, kendisinin adaylığına çok sevindiğini savundu ve insanların gözlerinin içinden bunun anlaşıldığına dikkat çekti.

Bu desteğin sandığa yansımasını ümit ettiğini söyleyen Sadeli, “bizde ayrımcılık yoktur, particilik yoktur. Kısacası her şeyi halkla beraber yapacağız” şeklinde konuştu.

Belediyenin yüklü miktarda borcunun olduğunun söylendiğini dile getiren Sadeli, günümüzde herkesin borcunun olduğunu, milletvekillerin bile borcunun olduğunu savunarak, bu borcun bir “savunma kalkanı” olamayacağını söyledi.

Bu borcun 4-5 sene içerisinde bir şeyler yapılması durumunda kapanabileceğini dile getiren Sadeli, “halkla saklambaç oynamayacaksınız. Halk artık rezillik değil, yatırım istiyor” dedi.

“İnsanları deli ettiniz”

Birçok projenin yapılabileceğini, örneğin ailecek gidilecek bir çay bahçesinin Lefkoşa’ya çok yakışacağını dile getiren Sadeli, halka hep borçların yansıtıldığını söyledi ve “artık ölüyoruz, baskı, baskı yeter artık. Bu baskılardan kurtulalım, yürüyelim de korkmayalım” şeklinde konuştu.

“Parti değişse ne olacak?” diyen Sadeli, bağımsız olunduğunda kimseye bağlı olunmadığını belirtti ve böylelikle sorunların kolayca çözüleceğini vurguladı.

Seçilince memleketini ve ülkesini seven insanları bir araya getireceğini ifade eden Sadeli, “Yürü da korkma” sloganının azmi ifade ettiğini söyledi ve azim olursa da başarının geleceğini belirtti.

Siyasi partilere de çağrıda bulunan Sadeli, “rahat bırakın artık insanları. Üstümüze geldik sonra, bu insanları da deli ettiniz” dedi.

“3-4 meclis üyesiyle seçime gireceğim”

Halkta büyük bir baskı bulunduğunu söyleyen Sadeli, 1974’te savaş baskısının olduğunu şimdi ise siyasilerin baskısının olduğunu savundu.

İnsanların baskı yüzünden özgürce konuşamadığını dile getiren Sadeli, birilerinin çıkıp halka bu durumları anlatması gerektiğini ve kendisinin de bu görevi üstlendiğini söyledi.

Tüm samimiyetiyle aday olduğuna ve halkın karşısına çıktığına vurgu yapan Sadeli, tüm halkı da, partileri de bir bağımsız kişi olarak kucaklayacağını belirtti.

Partilerdeki kişilerin de ülkemizin evladı olduğunu belirten Sadeli, seçime 3-4 tane de meclis üyesiyle gireceğini ifade etti.

Meclis üyesi isimlerinin henüz netleşmediğini ifade eden Sadeli, “en kötü ihtimal 3 ya da 4 kişiyle seçime gireceğiz. Bu sayı daha da fazla olabilirdi ama belirttiğim siyasi baskı yüzünden insanlarımız korkuyor” şeklinde konuştu.

Ülkemizde yaşanan baskılardan dolayı “yürü da gorkma” sloganının 7’den 70’e tüm insanlar tarafından kullanıldığını ve rahatlatıcı bir unsur olduğunu belirten Sadeli, askerlerin bile bölüklerinde “galk be yukarı da gorkma” şeklinde konuşarak motive olduğunu ifade etti.

Bu güne kadar bazı şeyleri başardığını ifade eden Sadeli, halkın esas desteğinin şimdi gerektiğini dile getirerek halkın desteğiyle Lefkoşa’yı düzelteceğini söyledi.

“Takım tutar gibi parti tutmayın”

Kendisinin bu seçimi kazanıp kazanmayacağının ayrı bir mesele olduğunu söyleyen Sadeli, siyasilerin kendisinden korkmaya başladığını belirtti.

Siyasilerin analizler yapmaya başladığını dile getiren Sadeli, ülkemizde oldukça fazla ses getirdiğini belirterek “bundan sonrası halka kalmıştır” dedi.

“Takım tutar gibi parti tutmayalım” diyen Sadeli, kişilerin tuttuğu parti ne karar alırsa alsın insanların özünde bağımsız olduğunu söyledi.

Kendisinin çok demokrat bir adam olduğuna vurgu yapan Sadeli, “Ben ve eşim Fenerbahçeliyiz. İki çocuğum da Galatasaraylıdır. Bir günden bir güne çocuklarıma Fenerbahçeli ol demedim” şeklinde konuştu.

Kendisinin demokrasi anlayışında bağımsızlık anlayışının olduğuna dikkat çeken Sadeli, aynı bu şekilde halk üzerinde de baskı olmaması gerektiğini belirtti.

“Ya bu partilerin esiri olmaya devam edeceksiniz ya da benimle bu tabuları yıkacaksınız” diyen Sadeli, halkın böylece siyasilere mesaj vermesi gerektiğini dile getirdi.

Tünay MERTEKCİ/ KIBRIS

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2018, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1