banner2
banner34

Samsung'un Apple'a Ödeyeceği Tazminat Dudak Uçuklattı

Samsung'un Apple'a Ödeyeceği Tazminat Dudak Uçuklattı
banner45

Akıllı telefon sektörünün iki devi Apple ve Samsung arasında 2011 yılından bu yana süren 1 milyar dolarlık davada, jüri kararını açıkladı. Dört gün süren jüri müzakerelerinin ardından Samsung’un Apple’a 539 milyon dolar ödeme yapması kararlaştırıldı.

banner37
2011 yılında başlayan patent savaşında Apple, Samsung’u patent ve marka haklarını ihlal etmekle suçlamıştı. Bazı iPhone modellerindeki tasarımların ve çeşitli özelliklerin izinsiz şekilde Samsung tarafından kullanıldığını söyleyen Apple, tam olarak 1 milyar dolar tazminat istemişti. Yaklaşık 7 yıl süren dava sürecini yakinen takip eden jüri üyeleri, dört gün boyunca verecekleri kararı tartıştan sonra, nihai kararlarını açıkladılar. 1 milyar dolarlık tazminat isteğini uygun görmeyen jüri üyeleri, bunun yarısı kadar bir miktarın Apple’a ödenmesi yönünde karar kıldılar.

Davada, Apple’ın tasarım değişikliğine gittiği 2010 ve 2011 yılında kullanılan kavisli ekranlar, ekran çerçeveleri ve ikonik ekran ızgarası tasarımlarının izinsiz kullanıldığı iddia edilmişti. 3 ayrı başlıkta toplamda 5 patentinin ihlal ettiğini söyleyen Apple, 2010 ve 2011’de çıkan Samsung telefonlarının satış rakamlarından hareketle 1 milyar dolar talep etmişti. Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Jose kentinin mahkemelerinde süren davada, jüri üyeleri tasarım ihlalleri sebebiyle $533,316,606, izinsiz kullanılan patentler için ise$5,325,050 ödenmesine karar verdi. Samsung ise karar sonrasında verilen cezanın 399 milyon dolar olarak belirlenmesini isteyen bir itirazda bulundu.

Konuyla ilgili Amerika Birleşik Devletleri basınına açıklama yapan Apple, davanın ana motivasyonunun para olmadığının altını çizerek "İnovasyon yapan ekibimizin çalışmalarını korumaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 04:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1