banner2
banner34

Mülteci kabul yasamız yok

Kıbrıs’ın ne yazık ki savaş coğrafyasının tam ortasında olduğunu ve mülteciler için uygun bir geçiş noktasında yer aldığını vurgulayan Sol Hareket üyesi Deniz Ünlüyol, bu konuda önemli bir eksikliğe dikkat çekti

Mülteci kabul yasamız yok
banner45

 

Sol Hareket üyesi avukat Deniz Ünlüyor, Kıbrıs’ın ne yazık ki savaş coğrafyasının tam ortasında olduğunu ve mülteciler için uygun bir geçiş noktasında yer aldığını belirterek, ülkemizde bir mülteci kabul yasasının olmamasını eleştirdi.

Ünlüyol, ülkemize gelen mültecilerin suçlu muamelesi görüp tutuklandığını ve geldiği yere yeri gönderildiğini söyleyerek, “ölümden kaçan insanları, ölüme gönderiyoruz” dedi.

Sol Hareket üyesi avukat Deniz Ünlüyol, Ortadoğu’da son dönemde yaşanan ve ülkemizi de etkileyen gelişmeleri KIBRIS’a değerlendirdi.

14 Mayıs tarihinin tarihimize acı bir tarih olarak kazındığını söyleyen Ünlüyol, “14 Mayıs günü, hem Filistin halkının yeni bir katliam ile yüzleştiği hem de kıyılarımıza yeni bir yaşam için yola çıkan mültecilerin cesetlerinin kıyılarımızı vurduğu acı bir gündü” dedi.

Yaşanan bu gelişmeler ışığında Sol Hareket olarak başta İsrail’i ve Amerika Birleşik Devletleri’ni şiddetle lanetlediklerini de vurgulayan Ünlüyol, mülteci krizinin temelinde emperyalist kapitalist sistemin olduğuna inandığını söyledi.

banner37
Ünlüyol, kapitalist sistem var olduğu sürece savaşlar ve katliamların yaşanmaya devam edeceğine inanç belirterek, esas olanın kapitalizme karşı mücadele olduğunun altını çizdi.

“İnsanlar en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor”

“Dünyanın neresinde kapitalist sömürü, yoksulluk ve savaşlar varsa orada savaşlardan, ölümden, açlıktan, yoksulluktan kaçmaya çalışan mülteciler, sığınmacılar veya göçmenler vardır” diyen Ünlüyol, Afganistan’da, Irak’ta, Filistin’de, Suriye’de, Ortadoğu ve Afrika’da insanların, kurtuluş yolunda boğulma, ölme riskini göze alarak durup dururken veya keyifleri öyle istedi diye ülkelerini, evlerini ve ailelerini terk etmediklerine dikkat çekti.

İnsanların bu yola çıkmaya mecbur bırakıldığını da söyleyen Ünlüyol, Afrika’da da insanların yüzyıllardır sömürüldüğünü ve artık en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını vurguladı.

Ülkemizde temiz içme suyuna erişimin her geçen gün daha da azaldığına vurgu yapan Ünlüyol, “Afganistan ve Irak halkı Amerikan işgalleri ve saldırılarından sonra, yaşanan daha büyük yoksulluk, süregelen savaş, çatışma ve ölümlerden kaçmak için göç yollarına düşmüş bulunuyor. İsrail ve ABD işgal ve yayılmacılığı nedeniyle Filistin halkının üçte ikisi şuan dünyanın birçok ülkesinde mülteci ve göçmen olarak yaşıyor” dedi.

Serkan SOYALAN / KIBRIS

Haberin devamı için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 06:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1