banner2
banner34

Güney Kıbrıs'ta 2 bin kişi MS hastalığından muzdarip

Dünya Multipl Skleroz Günü vesilesiyle bir basın açıklaması yapan Güney Kıbrıs Multipl Skleroz (kısaca MS) Birliği Başkanı Savvas Hristodoulou, Güney Kıbrıs’ta tam sayısını bilmek için hiçbir kayıt olmamasına rağmen, yaklaşık 2000 kişinin MS hastası olduğunun hesaplandığını söyleyerek “2018 yılı içinde yeni ilaçların ulusal reçetelere büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Tam olarak ne olacağını bilmememize rağmen gerçekten çok endişeliyiz” dedi.

Güney Kıbrıs'ta 2 bin kişi MS hastalığından muzdarip
banner45
banner46

banner37
“Yeni ilaçların içerilmesi sisteminde büyük bir gecikme var ve bu durum tedaviye muhtaç olan biz hastalar için çok tatsız. En erken zamanda yeni onaylanan tedavilere ulaşımı kolaylaştırmak için yeni ilaçların ulusal reçetelere içerilmesi gerekmektedir”.

“Bu ilaçlar ne kadar pahalı olursa olsun doğru verilmesi durumunda engelliler ödeneği ödenmeyeceği için devlet bütçesine fazla bir ağırlık getirmeyecek”.

“Hastalığın gelişmesini yavaşlatan ve hastaya daha kaliteli bir hayat sunabilen yeni bir ilaç maddesi bulunduğunda o zaman devletin buna yardımcı olması zorunludur”.

Daha önceki yıllarda Rum Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle temaslar gerçekleştirildiğini ve hastaların karşı karşıya bulundukları zorluklar ve sorunların dillendirildiğini açıklayan Hristodoulou, ekonomik krizden dolayı ortaya çıkan bu sorunlara çözüm bulunmasını istediklerini hatırlattı.

Şu an Güney Kıbrıs’ta özel sektörden MS hastalarına gerek devlet hastanelerinde gerekse Güney Kıbrıs Nöroloji ve Genetik Enstitüsünde ücretsiz tedavi sunulmaktadır.  

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 06:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1