banner2
banner34

Çevreye karşı duyarlılık yok

Ülkede yapılan kamuoyu araştırmasına göre katılımcıların yüzde 41’i çevrenin hiçbir zaman temiz olmadığını düşünüyor. Vatandaşların yüzde 44’ü kendilerini en çok endişelendiren çevre sorunu olarak “çöpleri” gösteriyor

Çevreye karşı duyarlılık yok
banner45
banner46

“Kıbrıs’ta Atıklar ve Geri Dönüşüm ile İlgili Farkındalık Araştırması” adı altında yapılan anketin sonuçları, insanların çevre kirliliğinin farkında olmalarına rağmen buna yeterince önem vermediğini ve çözüm için yeterince katılımcı olmadığını ortaya koydu.
Avrupa Birliği’nin “Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında Hibe Programı V” desteğiyle yürütülen “Umut Tenekeleri Projesi” (Cans of Hopes) kapsamında Kıbrıs’ın iki tarafında toplam bin kişinin katılımıyla yapılan araştırma, adada yaşayanların çevre bilinci, geri dönüşüm farkındalıkları ve farklılıkları konularında önemli sonuçlar içeriyor.

banner37
Yeşil Barış Hareketi’nin Güney Kıbrıs’taki Çocuklar İçin Tenekeler (Cans for Kids) grubuyla ortak yürüttüğü Umut Tenekeleri Projesi’nin 18 belediyeyle birlikte sürdürülen KKTC bacağı kapsamında alüminyum meşrubat kutularının geri dönüşümü sağlandı.
Proje kapsamındaki “Kıbrıs’ta Atıklar ve Geri Dönüşüm ile İlgili Farkındalık Araştırması” ise Kuzey Kıbrıs’tan 400, Güney Kıbrıs’tan 600 kişiyle yapıldı.
Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir ve araştırmanın Kuzey Kıbrıs bacağını yürüten Öznel Psikoterapi ve Araştırma Merkezi’nden Uzman Psikolog Ziliha Ulubay, “Kıbrıs’ta Atıklar ve Geri Dönüşüm ile İlgili Farkındalık Araştırması”nın sonuçlarını TAK’a açıkladı.

Kaynak: Halkın Sesi

Haberin detayı için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 06:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1