banner2
banner34

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden ilk detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşme, 35 dakika sürdü. 24 Haziran seçimlerinin ardından Bahçeli, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etmişti. İki lider, seçimlerin ardından ilk kez yüz yüze bir araya geldi. Bahçeli'nin Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettiği ve görüşmede, yeni döneme ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden ilk detaylar
banner45

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve SeçimKoordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Yavuz da hazır bulundu. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye ise görüşmede Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Celal Adan ve Mustafa Kalaycı’nın refakat ettikleri öğrenildi.

Görüşmede, seçim sonuçlarının yanı sıra yeni sistemin hayata geçmesine dair detaylar ile Meclis takvimi de ele alındı. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynaklar, görüşmede Cumhurbaşkanlığı ve yeni kabine yapısının da konuşulduğunu, AK Parti'nin tek başına çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle yeni dönemde Meclis'te MHP ile nasıl bir çalışma yürütüleceğinin değerlendirildiğini öne sürdü. Ankara kulislerinde, yeni kabinede MHP'li bir ismin yer alıp almayacağı tartışılırken, doğrudan MHP'den olmasa da bu kimliğiyle tanınan bazı isimlerin kabineye girebileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada görüşmede, yeni döneme ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

GÖRÜŞME ÖNCESİ GÖREVDEN ALINDI

Kritik görüşme öncesinde, "Meclis’te biz ne dersek o olacak. Erdoğan’ı biz kurtardık" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, Bahçeli’nin talimatı ile görevden alındı.

SÜREÇ ELE ALINDI

banner37
Erdoğan'ın, önceki gün İstanbul'da katıldığı ve 6 saat süren Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş süreciyle ilgili değerlendirme toplantısının hemen ardından Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmesi de dikkati çekti. Görüşmede, seçim sürecinin yanı sıra yeni sisteme geçişe dair atılacak adımlar, yapılacak düzenlemeler ve Meclis takvimi de ele alındı. 

MHP KABİNE'DE YER ALACAK MI?

Görüşmede, resmi bir açıklama yapılmamasına karşın yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yapısında görev alacak başkan yardımcıları ile Bakanlar Kurulu üyelerine dair de değerlendirmelerin yapıldığı iddia edildi. Erdoğan'ın bu konuda Bahçeli ile değerlendirmelerde bulunduğu öne sürüldü. İttifakın yeni dönemdeki uyumunun yansıması açısından Erdoğan'ın kabinede MHP'ye yakın ya da MHP'de aktif görev alan isimler arasından görevlendirme yapılabileceği belirtiliyordu.

MECLİS BAŞKANI SÜRECİ BAŞLIYOR

TBMM'de 8 Temmuz'daki yemin oturumunun ardından TBMM Başkanlığı için adaylık başvuruları da başlayacak ve 12 Temmuz'da sona erecek. TBMM Başkanlığı seçimi 13 Temmuz Cuma günü yapılacak. AK Parti ve MHP'nin ayrı adaylarla seçime girmeleri beklenirken bu sürecin de görüşmede ele alındığı tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2018, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1