banner2
banner34

Trump duyurdu: İmzalayabilirim ancak...

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşmasının (NAFTA) imzalanması için kasım ayında ülkesinde düzenlenecek Kongre seçimlerinin tamamlanmasını bekleyeceğini açıkladı.

Trump duyurdu: İmzalayabilirim ancak...
banner45
banner46

Trump, Fox News kanalına verdiği özel mülakatta, ABD, Kanada ve  Meksika arasında müzakeresi devam eden NAFTA hakkında değerlendirmelerde bulundu.

NAFTA'nın yeniden imzalanması için 6 Kasım'da düzenlenecek ABD  Kongresi seçimlerinin tamamlanmasını bekleyeceğini ifade eden Trump, "NAFTA'yı  yarın da imzalayabilirim ancak bu konuda mutlu değilim. Anlaşmayı daha adil hale  getirmek istiyorum." yorumunu yaptı.

banner37
Trump'ın "tarihin en kötü anlaşması" olarak tanımladığı ve 1994'ten bu  yana yürürlükte olan NAFTA'nın ABD, Kanada ve Meksika arasında yeniden müzakere  edilmesi geçen sene başladı ancak henüz tamamlanmadı.

Uzmanlar, Trump hükümetinin çelik ve alüminyum ithalatına ek gümrük  vergisi getirme kararının üç ülke arasındaki ticari gerginliği tırmandırdığına  işaret ederek kararın NAFTA'nın yeniden müzakeresinde de güçlük yaratabileceğine  dikkati çekiyor.

Kanada'nın ABD'ye 12,6 milyar dolar değerindeki yeni ek gümrük  tarifeleri uygulaması dabugün yürürlüğe girdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2018, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1