banner2
banner34

Tarihi transfer... Yok artık Ronaldo! Hisseler coştu...

Cristiano Ronaldo'nun Juventus'la önceden anlaştığı, Real Madrid'in de 100 milyon euro'luk teklifi kabul ettiği ve kısa zamanda yılın transferinin duyurulacağı öğrenildi.

Tarihi transfer... Yok artık Ronaldo! Hisseler coştu...
banner45
banner46

 

Cristiano Ronaldo'nun Juventus'la önceden anlaştığı, Real Madrid'in de 100 milyon euro'luk teklifi kabul ettiği ve kısa zamanda yılın transferinin duyurulacağı öğrenildi. (CNN Türk- Sercan Tezcanoğlu)

 

Ronaldo'nun maliyeti toplam 320 milyon euro olacak. Anlaşmanın 4 yıl olacağı da öğrenildi. Buna göre Juventus yıllık 80 milyon euro maliyeti üstlenmiş olacak.

 

Bu paranın 100 milyon euro'su Real Madrid'e 120 milyon euro'su Ronaldo'ya 100 milyon euro'su da vergi için İtalyan hazinesine gidecek.

 

Öte yandan Di Marzio ve Sky Italia, transfer için her şeyin tamam olduğu, Real Madrid Başkanı Perez'in daha önce Ronaldo'nun menajeri Mendes'le yaptığı sözlü centilmenlik anlaşması gereği 100 milyon euro'nun üzerinde bonservis talep etmediği belirtiliyor.

 

Başkan Perez'in transferde sorun çıkarmayacağı ancak Ronaldo'dan kamuya "kendi isteğiyle gitmek istediğini" bir basın toplantısıyla açıklamasını talep ettiği belirtiliyor. Real Madrid taraftarının kendisini suçlamasın korkan Perez'in bu yüzden böyle bir talepte bulunduğu belirtiliyor.

 

banner37
Juventus Başkanı Andrea Agnelli ile Cristiano Ronaldo'nun haftalar önce anlaştığı ve Ronaldo'nun başka teklifleri görmezden geldiği belirtiliyor.

 

İddiaya göre Agnelli ile Cristiano Ronaldo bu güne kadar tam 28 kez telefonda görüştü. Ronaldo'nun Real Madrid Başkanı Perez'i kendisine ihanet etmekle suçladığı da belirtiliyor.

 

İtalya'da ise Ronaldo heyecanı yaşanıyor. Torino'da Ronaldo'nun Juventus formaları basılıp satılmaya başladı bile.

 

İtalyan basınında yer alan haberlere göre Ronaldo iddialarının ortaya atılmasının ardından Juventus'un hisseleri 3 günde yüzde 22 artarak 665 milyon euro'dan 816 milyon euro'ya çıktı.

 

Bu 3 günde 151 milyon euro anlamına geliyor ki, Ronaldo'nun maaşını şimdiden ödediği şeklinde yorumlanıyor. İtalyan gazeteleri daha imza atmadan Juventus'ta böyle bir etki yaratan Ronaldo'nun imzasının ardından Juventus hisselerinin çok daha fazla yükselebileceğini düşünüyor.

 

Cristiano Ronaldo, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ndeki Liverpool zaferinin ardından ayrılık sorularına bu cevabı vermişti. İzlemek için videoya tıklayınız...

 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2018, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1