banner2
banner34

Pedofili sözü, Tesla hissesini vurdu

Elon Musk, Tayland’daki kurtarma operasyonunda mini denizaltısını eleştiren İngiliz dalgıca Twitter’da ‘pedofili’ dedi. Şirket hisseleri dün yüzde 2,75 değer kaybetti

Pedofili sözü, Tesla hissesini vurdu
banner45


Bir dalgıca kızgınlığı, Tesla’nın kurucusu, dahi girişimci Elon Musk’a pahalıya patladı. Tayland'da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörün kurtarılması için hazırlattığı mini denizaltısını eleştiren dalgıca Twitter'da 'pedofili' demesinin ardından Tesla hisselerinde yüzde 2,75’lik düşüş yaşandı.
 
MUSK TWEET’İ SİLDİ AMA…
 
Elon Musk'ın, Tayland'da yaşayan ve kurtarma operasyonuna katılan İngiliz dalgıç Unsworth’a yönelik bu suçlaması tepki topladı. Vern Unsworth'un dava açmayı düşündüğü bildirildi. Musk tepkilerin ardından tweeti silerken, olay Tesla hisselerini vurdu.

banner37
 
ÇATIŞMA NASIL BAŞLADI? 
 
Altı yıl boyunca ziyaret ettiği mağaranın yapısını çok iyi bilmesi nedeniyle, kurtarma operasyonunun en önemli dalgıçlarından biri olan Unsworth geçtiğimiz hafta CNN International’a verdiği ropörtajda Musk’ın kendi reklamını yaptığını ve SpaceX mühendislerinin PR dublörlüğüne soyunduklarını öne sürdü. Bu sözlere cevaben Musk Twitter'dan, "Mağarayı katedebilen bir denizaltı yapacağız, üzgünüm pedofili adam, bunu sen istedin" mesajını paylaştı. Musk tepki çeken bu paylaşımı sonrası Tesla’nın hisseleri dün %2,75 değer kaybetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2018, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1