banner2
banner34

AP'den Trump'ı çıldırtacak Türkiye çıkışı!

AP Türkiye Forumu, yayımladığı açıklamada, "AB, ABD'nin ulusal güvenlik gerekçelerini öne sürerek Türkiye'ye uyguladığı ilave verginin gayrimeşru ve DTÖ kurallarına aykırı olduğunu değerlendirmektedir" ifadesini kullandı.

AP'den Trump'ı çıldırtacak Türkiye çıkışı!
banner45
banner47

 

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Forumu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ilave çelik ve alüminyum vergisi kararının gayrimeşru ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosundan (AP) 60 milletvekilinin üye olduğu Forum'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve ABD arasında derinleşen diplomatik gerginliğin endişeyle takip edildiği kaydedildi.

banner37
Açıklamada, "Avrupa Birliği (AB), ABD'nin ulusal güvenlik gerekçelerini öne sürerek, Türkiye'ye uyguladığı ilave verginin gayrimeşru ve DTÖ kurallarına aykırı olduğunu değerlendirmektedir" ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin ekonomik olarak istikrarsızlaşmasının kimsenin çıkarına  olmadığı belirtilen açıklamada, "AB'nin en büyük ticari ortaklarından biri olan  demokratik Türkiye'nin ekonomik olarak müreffeh ve istikrarlı olması bizim de çıkarımızadır" vurgusu yapıldı.

Açıklamada, iki NATO müttefiki Türkiye ve ABD'nin sorunlarını çözmek  için yapıcı diplomatik girişimlere başvurması gerektiği vurgulandı.

KAYNAK: AA

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1