banner2
banner34

ABD Florence kasırgasını bekliyor

ABD'nin günlerdir bekleyip 'canavar' dediği Florence Kasırgası etkisini göstermeye başladı.

ABD Florence kasırgasını bekliyor
banner45
banner46

ABD'nin tetikte beklediği, cumartesi günü karaya ulaşacağı tahmin edilen Florence kasırgasının yol açtığı şiddetli yağmur ve rüzgarlar kıyı kesimlerde hissedilmeye başlandı.
Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinin kıyı kesimlerinde kasırganın neden olduğu şiddetli rüzgar ve yağmurların hayati tehlike arz ettiği belirtildi.
Rüzgarın hızının saatte 128 kilometreye ulaşabileceği, Florence nedeniyle okyanusta oluşan dalgaların boyunun da 4 metreye çıkabileceği uyarısında bulunuldu.
Uzmanlar, kasırganın hızının kategori 2'ye düşmüş olmasına rağmen bölgedeki etkisinin hala büyük olabileceğini tahmin ediyor.

banner37
Dükkanların ve benzin istasyonlarının büyük çoğunluğunun kapalı olduğu New Bern'de halen açık bulunan istasyon ve marketlerin önünde uzun kuyruklar oluştu.
Şehrin bir kısmı okyanustan gelen şiddetli dalgalar nedeniyle sular altında kalırken, şiddetli rüzgar ve sağanak da etkisini gösteriyor.

ABD Florence kasırgasını bekliyor
Öğrenciler ellerindeki anemometrelerle kasırganın hızını ölçmeye çalışıyor. Kasırga nedeniyle acil durum ilan edilen kentte resmi daireler kapalı durumda tutuluyor.
Ayrıca bölge sakinleri, kasırga için önlem olarak cam ve kapılarını kapattıkları tahta levhalara notlar yazdı.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2018, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1