banner2
banner34

Gezici’nin anketi UBP’yi karıştırdı

Türkiye’de başkanlık seçimlerinde Meral Akşener’e “kazanacak” diyen, Kıbrıs’ta Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nu yüzde 35 oy alarak kazanamayacağını ileri süren Demokrat Parti’nin de barajı geçemeyeceğini savunan Gezici Araştırma Şirketi, bu kez UBP’de başkanlık yarışı için tartışmalı bir ankete imza attı.

Gezici’nin anketi UBP’yi karıştırdı
banner45

Türkiye’de başkanlık seçimlerinde Meral Akşener’e “kazanacak” diyen, Kıbrıs’ta Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nu yüzde 35 oy alarak kazanamayacağını ileri süren Demokrat Parti’nin de barajı geçemeyeceğini savunan Gezici Araştırma Şirketi, bu kez UBP’de başkanlık yarışı için tartışmalı bir ankete imza attı. 7 Ocak seçimleri öncesinde de yayınladığı anketlerle tepki çeken Gezici’nin UBP için yaptığı son anket için de 250 bin TL aldığı ve seçim sonuçlarını etkilemeye dönük olduğu iddia edildi. 

1 – 16 Eylül tarihlerinde 2 bin 864 UBP üyesini telefonla aranarak yapıldığı ileri sürülen ankette Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar, Sunat Atun ve Faiz Sucuoğlu’nun oy oranlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 

Seçime etkisi yüksek olacak siyasetçiler olarak da Derviş Eroğlu, Hasan Taçoy, Zorlu Töre’nin ismi sayıldı. 

Kurultay öncesi nabız yoklaması amacıyla yapıldığı iddia edilen bu tür anketler ve sonrasında yapılan açıklamaların ne kadar gerçekçi olduğu konusunda görüşlerini açıklayan UBP'ye yakın isimler şunları dile getiriyor: 

banner37

'Bu tür yönlendirmeler ne yazık ki son zamanlarda iyice sıklaştı. Oysa kurultayda oy kullanacak kişilerin kime oy verecekleri konusunda ortaya konulmuş gerçek bir anket yok. Bu tür çalışmaların UBP tabanını etkileyeceğini düşünenler yanıldıklarını kurultay günü geldiğinde görecekler' 

BÜYÜK PARALAR DÖNÜYOR 

Kurultayla ilgili çalışmalarını sürdüren adaylar konusunda 'hayali' ifadeler kullanıldığını da belirten UBP'ye yakın isimler 'Biliyorsunuz bu tür anketler son zamanlarda maddi kazanç kapısı haline getirilmiş durumda. Yerel seçim veya Genel Seçim gibi durumlarda anket çalışması yapılması doğal kabul edilebilir ama UBP gibi bir siyasi partinin gerçekleştireceği kurultayı yönlendirmeye yönelik açıklamalar ciddiye alınabilecek bir durum değildir' dediler. 

Bu tür anketlerde milyon TL'ler döndüğü konusunu da değerlendiren UBP'ye yakın isimler, 'Tabii ki bu da mümkündür, eğer anket yapacağını söyleyen kişi ve kuruluş en çok parayı vereni 'birinci sırada' gösterirse bunun da bir bedeli olur. Siz bir adayı öne çıkarır ve seçim sonucu farklı olursa ne itibarınız kalır, ne de inandırıcılığınız' ifadesini kullandılar. 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 07:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1