banner2
banner34

Instagram çöktü mü?

Instagram çöktü mü?
banner45

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram çöktü mü? Dünya genelinde birçok kullanıcı Instagram’a ulaşamadığını söylerken, platformun sunucularının yaklaşık bir saattir erişilemez olduğu dile getiriliyor.

Instagram çökme

banner37
Türkiye saati ile 10.00 sularında başlayan Instagram erişim sorunu, sadece Türkiye’deki kullanıcıları etkilemedi. Dünyanın pek çok noktasında Instagram sunucuları erişilemez hale gelirken, Instagramtarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Platforma mobil uygulama aracılığıyla ulaşmaya çalışanlar, “Akış yenilenemedi” hatasıyla karşı karşıya kalırlarken, internet tarayıcıları üzerinden siteye girmek isteyenler “5xx server error” yazısını gördüler.

Çeşitli internet sitelerinin ve uygulamaların sunucuların dair verileri toplayan Down Detector isimli internet sitesi de Instagram’daki bağlantı sorununu onayladı. Kendilerine ulaşan bağlantı sorunlarını harita üzerinden gösteren Down Detector, özellikle Batı Avrupa, Doğu Avustralya ve Batı Amerika’da sorunların oldukça yoğun olduğunu gösterdi.

Hemen yukarıda gördüğünüz fotoğraftaki gibi Fransa, Belçika, Hollanda ve Güney İngiltere’de bağlantı problemlerinin en yoğun olduğu yer olarak dikkatleri çekerken, Avustralya’nın Sydney bölgesinde de bağlantı sorunlarının bir hayli fazla olduğu göze çarptı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1