banner2
banner34

Moody's Türkiye Açıklaması

Tutarsız açıklamaları nedeniyle Ağustos ayında 16,25 milyon dolar ceza alan ABD'nin tetikçi kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin 2019'da daralmaya gideceğini savundu.

Moody's Türkiye Açıklaması
banner45
banner47

 

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisinin muhtemelen resesyona girdiğini belirterek, Türkiye’nin 2019 ortasına kadar her çeyrekte daralmasını beklediğini açıkladı. Ancak tutarsız açıklamalarıyla bilinen Moody's'e Ağustos ayında, iç kontrol hataları ve kredi derecelendirme sembollerini açıkça tanımlayıp tutarlı uygulamadığı gerekçesiyle 16,25 milyon dolar ceza kesilmişti.

Küresel Makro Görünüm: 2019-2020' raporunda Türkiye'nin dış şoklara karşı duyarlı kalmayı sürdürdüğünü belirten derecelendirme kuruluşuna göre, Türkiye ekonomisinde gelecek çeyreklerde ‘sert küçülme' yaşanabilir.

BloombergHT'nin haberine göre, Moody's, Türkiye ve Arjantinekonomilerinin küçülmesiyle Çin'in yavaşlamasının 2019'da gelişen ülke piyasalarında büyümeyi aşağı çekmesinini beklediğini açıkladı.

banner37
Tutarsızlığı yüzünden ceza almıştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'e, iç kontrollerindeki aksatmalar ve kredi derecelendirme notlarını tutarlı bir şekilde uygulama ve tanımlamada eksiklik olduğu gerekçesiyle 16.25 milyon dolar ceza kesmişti.

SEC'ten yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin en büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan Moody's Investors Service'in, iç kontrol hataları ve kredi derecelendirme sembollerini açıkça tanımlayıp tutarlı bir şekilde uygulamama gerekçesiyle toplamda 16.25 milyon dolar ceza ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

Bağımsız bir danışman tutulacak

Açıklamada, Moody's'in ABD'de konut ipoteğine dayalı menkul kıymetler (RMBS) derecelendirmesinde kullandığı modellerin içerdiği iç kontrol aksaklıklarının giderilmesi için 15 milyon dolar ödemeyi kabul ettiği ve iç kontrollerini değerlendirmek ve geliştirmek için bağımsız bir danışmanı tutacağı kaydedildi.

Kredi derecelendirme kuruluşunun ayrıca derecelendirme sembolleri ile ilgili politikalarını, prosedürlerini ve iç aksaklıklarını yeniden düzenleme karşılığında 1.25 milyon dolar ceza ödemeye razı olduğu aktarılan açıklamada, bunun SEC'in eksik derecelendirme sembollerine yönelik kestiği ilk ceza olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1