banner2
banner34

Büyük Kalçalı Olmak Hayat Kurtarıcı Olabilir

Büyük Kalçalı Olmak Hayat Kurtarıcı Olabilir
banner45
banner46

Yapılan yeni bir bilimsel çalışma, büyük kalçalı olmanın sanıldığının aksine sağlıksızlığa işaret etmediğini gösterdi. Yapılan araştırma sonunda, büyük kalçalara, baldırlara ve bacaklara sahip olanların kalp krizi, diyabet ve felç gibi hastalıklarla karşı karşıya kalma ihtimalleri daha düşük olduğu bilgisine ulaşıldı.

Call Research isimli akademik dergide yayınlanan makaleyle gün yüzüne çıkan araştırmada,vücudun alt yarısında oluşan yağ eksikliğinin, kalp ve damarlara ilişkin hastalıkların risklerini artırdığı tespit edildi. Buna rağmen yağlılık oranının standartları geçmemesi gerektiğini belirten bilim insanları, fazla kilolu olanların akciğer ve kalplerinin etraflarının yağlanma olması sebebiyle benzer hastalıklardan mustarip olma ihtimallerinin yükseldiği belirtildi.

banner37
Diyabet uzmanı olan ve makalenin başyazarlığını yapan Dr. Norbert Stefan, kalça ve uyluk bölgesinin “güvenli depolama” sağlamaları sebebiyle önemli olduklarını belirtti. Elma ya da armut şeklinde olan kalçaların sağlıklı olmaya işaret ettiğini belirten Stefan, sağlıklı kilolarda olmanın, hastalıklardan korunmanın önemli yollarından birini olduğunu aktardı. 

Kalça ve uyluk bölgesinde toplanan yağların karın bölgesindeki yağlardan farklı olması sebebiyle “güvenli” olarak addedildiğini ifade eden Stefan, karın bölgesinde biriken yağların asitlerini kana karışmaları sebebiyle sağlık açısından riskler oluşturduklarını söyledi.

"Causes, Characteristics, and Consequences of Metabolically Unhealthy Normal Weigt in Humans" başlığıyla yayınlanan makaledeyse büyük kalçalarla birlikte olması gereken ağırlıklarında olan insanların sağlık durumlarında dair daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2018, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1