banner2
banner34

Şeytanpençesi ile migrenden kurtulun

Mide bulantısı, göz kararması ve baş dönmesine neden olan migrenden kurtulmak için 21 günlük 'şeytanpençesi kürü' kullanmak yeterli.

Şeytanpençesi ile migrenden kurtulun
banner45
banner46

 

Sıradan bir baş ağrısı olmayan migren, doktora en fazla başvurulan rahatsızlıklardan biridir.  Hormonlarının aktif olduğu genç yaşlardaki kadınlarda migrenin görülme sıklığı erkeklerin 3 katına ulaşmaktadır. 

UZMAN ÖNERİSİ

Kadınların yaklaşık yüzde 20'si, erkeklerin ise yüzde 8'in migren olduğu bilinmektedir. Migren baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesindehissedilir. Bitkisel tedavi uzmanları bu hastalık için 'şeytanpençesi' bitkisini öneriyor. İsmini görünümünden alan bitkinin her bir çiçeği yalnızca bir gün yaşar ve ardından uzun iğneli, tüyler ürpertici bir meyveye dönüşür. İğneler kumaşı kesebilecek kadar keskin kancalı dikenlerle yanlara doğru eğrilir. Şeytanpençesinin bu kendine özgü meyveleri bitkisel tedavi uzmanları tarafından tavsiye edilir. Mide ve bağırsak problemlerini iyileştirmek, ateşi düşürmek, alerjik reaksiyonları azaltmak ve migreni hafifletmek için kullanılabilir. 

İLTİHAPLARI İYİLEŞTİRİR

banner37
En önemli etkilerinin başında iltihap giderici özelliği bulunmaktadır. İltihap ve enfeksiyonla ilgili bir sorun yaşıyorsanız bu bitkinin gücünden faydalanabilirsiniz. Hafif mide ağrılarına, rahatsızlıklarına karşı etkili bir ilaçtır. Ateşi düşürmek için şeytan pençesinden faydalanabilirsiniz. Alerji gibi sorunlara karşı iyi gelir. İştahsızlık yaşıyorsanız iştah açmak için bu bitkiden faydalanabilirsiniz. Bitmek bilmeyen baş ağrılarına karşı oldukça etkilidir. Adet düzensizliklerine karşı iyi geldiği bilinmektedir. Menopoz sorunlarına karşı da kullanılabilir. Özellikle de ileri yaşlarda görülen diz ve eklem yerlerinin ağrısında kullanılmaktadır.  Bitkinin en çok araştırılmış yanı onun osteoartrit semptomlarına karşı olan etkilidir. 

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Ağrıları azaltmanın yanında, kemik kaybını da önleyebilmektedir ancak bu konuda hayvanlar üzerinde laboratuvar deneyleri haricinde bir bilgi bulunmamaktadır. Artrit ağrıları için etkili olsa da, ağrı kesici özelliği sadece burada son bulmuyor.  Yapılan bir araştırmada, nöropatik ağrıların ve ameliyat sonrası ağrıların, 21 günlük şeytan pençesi ekstraktı kullanımının ardından azaldığı görülmüştür. 2001 yılındaki bir çalışmada ise kronik bel ağrısı olan hastalara sekiz hafta boyunca verilmiştir ve hastaların büyük bir kısmında hareketlilik artmıştır. Siyatik sinir ağrılarına karşı da kullanılabileceği belirtilmektedir.

Romatizma ağrısını da geçirir

2010 yılında Japonya’da yapılan bir araştırmada, farelerde artrit inflamasyonlarını ciddi anlamda azaltabildiği görülmüştür. Genel olarak, pek çok tıp profesyoneli tarafından dejeneratif, ağrılı romatizmada destekleyici tedavi olarak da kabul görmüştür. Romatizmal hastalıklar ve osteoartrit, romatoid artrit, lupus, sjogren sendromu gibi hastalıkların genelinde eklemlerde inflamasyonlar mevcuttur ve bu da kaslarda, bağ dokularda ağrılara sebep olur. Farklı romatoid bozukluklara sahip hastalar üzerinde yapılan araştırmalarda, el, bilek, dirsek, omuz, bel, diz ve sırt ağrılarına karşı etkin olduğu görülmüştür. Hatta bunlara ek olarak, pek çok hastanın hayat kalitesinin artmasına da yardımcı olmuştur ve hastaların yüzde 60’ı diğer ağrı kesicileri almayı bırakmışlardır. 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1