banner2
banner34

Prostata ölmezçiçek

Kurutulmuş 'ölmezçiçek'le hazırlanan bitki çayı prostat oluşumunu önlüyor, hemoroide çare oluyor.

Prostata ölmezçiçek
banner45

Dünyada her 7 erkekten birinin, Türkiye’de ise her 12 erkekten birinin sorunu olan prostat, genç ve orta yaşlarda daha çok iltihabi olarak kendini gösterebilir. Bitkisel tedavi uzmanları mutlaka doktor kontrolü gereken prostat hastalığında bitkisel destek olarak da 'ölmezçiçek'ten faydalanmanın mümkün olduğunu söylüyor. Ülkemizin hemen hemen her yerinde doğada kendiliğinden yetişen sarı çiçekli bu bitki altıotu, dalakotu, güneş çiçeği ve mayasıl isimleriyle de biliniyor. Hemoroide çare olduğu bilinen ölmezçiçek aynı zamanda prostatla mücadelede etkin rol oynuyor. 

ROMATİZMA AĞRISI

Sindirim sistemi üzerinde olumlu etki gösteriyor, mide özsuyunun artmasına destek olarak sindirim problemi yaşayanlara yardımcı oluyor. Yemeklerden sonra oluşan şişkinlik, hazımsızlık gibi sorunlarla baş etmede de fayda sağlar. Aynı zamanda idrar söktürücü bir etki gösterir. Eklem ve romatizmal ağrıların azalmasına destek olur. Pankreas, böbrek ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor, salgıların sağlıklı bir şekilde salgılanmasını sağlıyor. 

banner37
YAĞ YAKTIRIYOR

Bu özelliği nedeniyle safra kesesi ve böbreklerde oluşabilecek taş sıkıntısının önüne geçtiği söyleniyor. Ancak bu çok ciddi bir etki olduğundan böbrek ya da safra kesesinde taş olanların asla bilinçsizce bu otu kullanmamaları, mutlaka doktorlarına danışmaları büyük önem taşır. Çay olarak tüketildiğinde zayıflama üzerinde de olumlu etkiler gösterdiği, vücudun yağ yakmasını kolaylaştırdığı söyleniyor. Antioksidan özelliği sayesinde cildi kir ve mikroplardan arındırdığı, bu sayede cildin daha sıkı olmasını sağladığı da biliniyor. Cildi nemlendirdiği için yaşlılık karşıtı bir etki de oluşturuyor. 

10 dakikada hazır 

Ölmezçiçek genellikle kurutulmuş çiçeklerden ve çayı yapılarak kullanılır. Çayı yapmak için sadece kurutulmuş çiçeklerine ve suya ihtiyacınız var. Bir yemek kaşığı kurutulmuş ölmezçiçek otunu 400-500 mililitre kaynatılmış suyun içine atın ve bu şekilde 10 dakika kadar demlendirin. Ardından süzerek içebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1