banner2
banner34

Görme Engelli Adam Playboy Dava Açtı

Görme Engelli Adam Playboy Dava Açtı
banner45
banner46

Donald Nixon adlı görme engelli bir ABD vatandaşı, Playboy.com ve Playboyshop.comsitelerinin ekran okuma yazılımı ile uyumlu olmadığı gerekçesiyle dünyaca ünlü erkek dergisine dava açtı.

Doğuştan görme engelli olan adam, Playboy.com ve Playboyshop.com'un Engelliler Yasası'nı ihlal ettiğini, çünkü sitelerin ekran okuma yazılımı ile uyumlu olmadığını iddia ediyor. ABD’deki engelli vatandaşların haklarını koruyan yasa, 1990’dan bu yana yürürlükte.

banner37
 

Ünlü dergiye tazminat davası açan Nixon, söz konusu siteleri görme engelli bireyler için de erişilebilir hale getirmek istiyor. Playboy’a ait sitelerin her Amerikalı için eşit standartlarda olmasını isteyen Nixon, bunun için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

Nixon ayrıca, Playboy dergisine ait web sitelerin görme engelliler için uygun olmaması sebebiyle sunulan ürün ve hizmetlerden zevk alamadığını belirtti.

Benzer bir durum daha önce de Kylie Jenner’a ait markanın web sitesinde de yaşanmıştı. 20 yıldır görme engelli olan Antoinette Suchenko isimli bir kadın, kozmetik sitesinin ekran okuyabilen yazılıma sahip olmadığını iddia ederek, “Kylie Cosmetics” adlı şirkete dava açmıştı.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1